Bygglovsklar sjötomt vid Helgasjön i sydvästläge om ca 5 Ha

 • Skälsnäs Norräng
 • Tjureda
 • 4 900 000 kr / bud
 • Tjureda
 • 4 900 000 kr / bud
Beskrivning

Bygglovsklar sjötomt vid Helgasjön i sydvästläge om ca 5 ha

I den natursköna och stillsamma delen av Småland, utanför Växjö, finner ni denna generösa och obebyggda fastighet, Skälsnäs Norräng, på ca 5 hektar med ett idylliskt läge intill Helgasjön i området runt Tjureda. Från fastigheten där man i dagsläget har erhållit ett bygglov på en modernare villa i ett plan erbjuds en trevlig sjöutsikt mellan trädkronorna och nedför sluttningen nu när en grövre siktröjning har gjorts av nuvarande säljare. Säljaren har idag förberett alla åtgärder – färdigt bygglov av en i trakterna erfaren arkitekt, ett pålitligt byggföretag med förmånliga priser och en duktig och kunnig byggledning. Fastigheten som till största del består av åkermark lämpar sig bra för uppbyggnaden av exempelvis en hästgård samtidigt som den omringas av vacker och gammal ädellövskog i kombination med en sandstrand. Skogsmarken som idag omringar hela fastigheten är på väg att bli naturreservat, vilket innebär att omgivningarna säkras. Sjöutsikten kommer dock fortfarande att kunna behållas, då man fortsättningsvis också kommer kunna siktröja ner mot vattnet. Sammantaget en unik möjlighet att förvärva kanske den mest intressanta tomten vid Helgasjön, i rätt väderstreck, med möjligheten att skapa ett drömboende, som andas livskvalitet och avskildhet.

Varmt välkomna till Skälsnäs, en småländsk idyll ute på landet.

Lite av Skälsnäs historia

Skälsnäs med anor från medeltiden har en mycket traditionsrik och intressant historia som sträcker sig ända till 1400-talet. Den nuvarande gården ger en god möjlighet att uppleva en äldre småländsk herrgårdsmiljö från 1700- och 1800-talet. Gården har delvis haft en kunglig ägarlängd med b.la. Gustav Vasa som ägare på 1500-talet. Under slutet av 1600-talet kom egendomen i statlig ägo och användes under rätt lång tid som boställe för ryttmästaren vid Växjö kompani under Smålands kavalleri. Den välbevarade mangårdsbyggnaden uppfördes i slutet av 1860-talet, men flera ekonomibyggnader är äldre än så. Sedan början av 90-talet ägs och vårdas Skälsnäs av familjen Wien. Skälsnäs är idag förklarat som byggnadsminne sedan 1978.  

Naturskönt läge med potential och pendlingsavstånd till det mesta

Fastigheten är belägen i Växjö kommun cirka 25 minuter från Växjö centrum med all den service som ni kan tänkas behöva och önska. Helgasjön som anses vara en av Sydsveriges förnämsta insjöar bjuder på ett härligt båtliv i kombination med ett rikt fisk- och kräftvatten. Området har mycket att erbjuda för den som älskar natur, växter och djur eller för den som enbart vill skapa lugn i själen och njuta av den vackra omgivningen. Samtidigt är möjligheten god att aktivera sig. Den natursköna omgivningen bjuder in till både långa skogspromenader, trevliga cykelturer och Skälsnäs badplats med 150 meters lång sandstrand ute på udden. På ca 20 minuter når ni Växjös lokala flygplats, Småland Airport med direkttrafik upp till Stockholm och utvalda destinationer runt om i Europa. Växjö är strategiskt placerat i södra Sverige med närhet till både väst- och östkusten samt Skåne och Blekinge, allt inom 2 timmar med antingen bil eller tåg.

Hjärtligt välkomna till en plats att trivas på!

Fullständig beskrivning
Fakta
 • Adress:
  Skälsnäs Norräng,
  263 34 Tjureda
 • Pris:
  4 900 000 kr
 • Fast.beteckning:
  SKÄLSNÄS 1:3
 • Tomtarea:
  5 Ha
 • Kommun:
  Växjö
 • Område:
  Tjureda
 • Ägandeform:
  Friköpt - Tomt
 • Servitut
 • Typ:
  Officialservitut väg
  Officialservitut väg
Mer fakta
Intresseanmälan

Logga in eller fyll i dina uppgifter nedan

användarvillkoren
Laddar

Sälj med Skeppsholmen Sotheby's International Realty

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

användarvillkoren
Du kanske även är intresserad av

Sotheby’s International Realty® is a registered trademark licensed to Sotheby’s International Realty Affiliates LLC. Each Office Is Independently Owned And Operated.