Gotland Escape

Granne med naturreservatet Hall Hangvar skapas i detta projekt 24 underbara semesterbostäder i en fullständigt unik naturmiljö på nordvästra Gotland. I den karga Gotlandsnaturen kommer husen varsamt att placeras ca 100-150 meter från havet, med direkt tillgång till stranden och strålande havsutsikt. Här samsas hav, tallar, strand och orkidéer. Bostäderna har hög takhöjd och genomgående hög standard på materialval. Några bostäder har takterrass medan andra har terrass i markplan. Inom området kommer det att finnas tennisbana, paddelbana, utegym, lekplats och strandnära bastu. Visning innebär att träffa ansvariga mäklare på vårt kontor på Karlavägen 81. Första huset med två lägenheter om 104 kvm styck påbörjas nu under feb/mars. De första enheterna med mindre lägenheter om 53 och 56 kvm står klart i årsskiftet 2019/2020

Beskrivning

Projekt Gotland Escape

Välkommen till Gotland Escape
 
I en fantastisk miljö i direkt anslutning till Gotlands vackraste strand kan du njuta av ett premium boende en unik miljö nära hav och natur. Området Gotland Escape är skapat och utformat för dig som letar efter en problemfri tillflyktsort att rymma till när man behöver komma bort från vardagens stress.

Första huset med två lägenheter om 104 kvm styck påbörjas nu under feb/mars. De första enheterna med mindre lägenheter om 53 och 56 kvm står klart i årsskiftet 2019/2020.

Ett konceptboende i premiumsegmentet

Gotland Escape är ett konceptboende i premiumsegmentet som vänder sig till en målgrupp som uppskattar att fly vardagens stress och komma nära naturen och havet. Grundidén med Gotland Escape är att när man väl är på plats på Gotland Escape så skall man kunna koppla av med en bok, gå långa promenader i naturen, träna på utegymmet eller ta ett bad i poolen eller i havet som ligger direkt i anslutning till området. Som ägare till detta boende har du också möjligheten att vada ut i vattnet med vadarstövlar eller ställa dig längst ut på den 200 meter långa piren, för att få ta del av ett av norra Europas bästa öringsfiske. Området är också skapat speciellt för dig som vill ha en aktiv fritid. Med en tennisbana och en paddelbana samt ett utegym, inom området, skapar man möjligheter för en aktiv fritid. För er som älskar att gå låga promenader eller cykla i naturen erbjuder området fantastiska möjligheter. Ta en kortare promenad längs vattnet till fiskelägret Hallshuk eller varför inte en längre tur längs kusten hela vägen till Bläse Kalkbruk. Väl där möts du av en fantastisk miljö som erbjuder museum med möjlighet att åka det historiska stentåget, café, julmarknader och mycket mer. Du kan också enkelt ta dig de ca 3 kilometrarna in till en trevlig restaurang i Kappelshamn. Ni kan även ta den egna båten över från fastlandet till då Gotland Escape kommer erbjuda möjlighet att lägga till med den privata båten i anslutning till den 200 meter långa granitpiren.

Arkitektur i harmoni med naturen

Husen är utformade för att för att skapa en harmonisk atmosfär och materialen är framförallt av naturmaterial av mycket hög klass. Fasaden är penslad med järnvitriol för att ge känslan av gammal fiskebod som på ett fantastiskt sätt smälter in den karga gotlandsmiljön. Arkitekten har valt att klä in delar av fasaden med cederpanel vilket framhäver den unika formen på huset på ett kreativt sätt. Med de stora glaspartierna kommer det att kännas som man sitter utomhus vid havet. En magisk känsla att njuta av oavsett årstid. Interiöra snickerier som garderober och kök är platsbyggda. Takhöjden är väl tilltagen om 2,7 m för att skapa rymt och effektivitet så att det ska vara möjligt att ha våningssängar med tre bäddar. Några bostäder har takterrass medan andra har terrass i markplan. 

Tanken med Gotland Escape är att här behöver man inte tänka på klippa gräset eller rensa rabatterna. Här tar vi vara på naturen och dess naturliga växtlighet i så stor utsträckning som möjligt. Här skall man bara kunna njuta och vila upp sig från vardagens stress. Alltså den perfekta tillflyktsorten. I och med att Gotland Escape har fått dispens från Gotlandkusten så kan boende på Gotland Escape njuta av att enheterna endast ligger 100-150 meter från havet.  

24 underbara semesterbostäder från 53m2 till 104m2 blir varsamt placerade ca 100-150 meter från havet, med direkt tillgång till stranden och strålande havsutsikt. Bostäderna som ligger i raden bakom beachfrontbostäderna ligger på en liten höjd vilket skapar en perfekt situationsplan för alla lägen i projektet. Här samsas hav, tallar, strand och orkidéer.

Välkommen att ta er tillflykt till Gotland Escape långt från vardag och stress.

OBS! De gånger vi annonserar om visning / öppet hus innebär det att komma och träffa ansvariga mäklare på vårt kontor på Karlavägen 81.

FÖRENING

Bostadsrättsföreningen kommer att bestå av 24 lägenheter.
10 stycken 3:or om 53 kvm alla på markplan med egen uteplats.
10 stycken 3:or om 56 kvm alla 1 tr upp med tillgång till takterrass. 
4 stycken 4/5:or 104 kvm i två etage (Beachfront).

PARKERING
30 parkeringsplatser kommer att anläggas (se situationsplan). En parkeringsplats per bostad samt gästparkering. Det kommer finnas tillgång till snabbladdare för elbilar.

FÖRRÅD MED KYL
Samtliga enheter har ett privat förråd i anslutning till husen. Varje förråd har en privat kyl/frys där leveranser av matkassar enkelt kan göras av öns matkasse leverantörer utan att ni behöver vara hemma. Förråden är utrustade med kodlås som ni själva kan dela ut tillfälliga koder till direkt från din mobiltelefon. Förråden är kall förråd om ca 4 kvm (se situationsplan).

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tennisbana, paddelbana, utegym, lekplats och strandnära bastu kommer att ingå i en framtida samfällighet.

UPPVÄRMNING
Varje bostad har en modern värmepump från Nibe och man, via en app, själv kan styra sin värme.

UTHYRNING
Escape Gotland erbjuder ett valfritt uthyrningskoncept. Det innebär att du som ägare skriver ett 3 årsavtal om att enheten hyrs ut 4 veckor per år. Veckorna som hyrs ut är V28, V29, V30, V31. Tecknar man ett uthyrningsavtal så får man som ägare till bostaden garanterade intäkter på 40 000kr på de små enheterna och 50 000 för de stora enheterna. Avtalet tecknas senast i samband med upplåtelseavtalet. I övrigt är det fri uthyrning som gäller. Det innebär att ägarna själva kan hyra ut sina enheter utan att få det godkänt av föreningen.

KÖPVILLKOR

Bostadsrättsföreningens kostnadskalkyl och ekonomisk plan granskas av intygsgivare utsedda av Boverket. Strandtomten Ett AB garanterar att föreningen har goda ekonomiska förutsättningar.

Man skriver ett bindande Förhandsavtal utan att betala något förskott/handpenning. Senast 4 månader innan tillträde tecknas upplåtelseavtal där handpenning/förskott om 10% betalas inom 5 bankdagar. 

Föreningen inte är beredd att acceptera något villkor avseende dig som förhandstecknares finansiering eller din egna eventuellt kommande försäljning av ditt nuvarande boende.

Efter 2 år görs en garantibesiktning för att säkerställa att inga fel har uppkommit i ett senare skede.

Området

Beläget mellan Kappelshamn och Hallshuk ligger detta projekt idylliskt till invid stranden. Avstånd till Visby är ca 40 minuter med bil. Det tar 20 minuter med bil till Fårö och 10 minuter till racerbanan Gotland Ring.

Med promenadavstånd från idylliska Hallshuk med sina fina små strandbodar och berget, med sin vackra utsikt, ligger denna ostörda fastighet inbäddad i naturskön omgivning. Lika nära är promenaden till det lilla idylliska samhället Kappelshamn.

Kuststräckan där fastigheten är belagd är vida känt för sitt öringsfiske. I synnerhet är bryggan/piren erkänt som ett av de bästa öringsfisket i Europa. 

Hall socken är belägen på norra Gotland på den halvö som sticker ut åt väster mot Östersjön och i öster mot Kappelshamnsviken. I söder gränsar Hall till Hangvar som förutom kyrkbyn också hyser den närbelägna tätorten Kappelshamn. 

Hall socken är tämligen vidsträckt och hyser två olika tätorter, Halls kyrkby samt Hallshuk, en oskyddad liten fiskehamn och det stora Hallshuksberget bredvid klänger några fiskebodar på den branta sluttningen. Hit åker man med utflyktskorg för att njuta av solnedgången eller med ryggsäck och stadiga kängor för att vandra längs stranden till Kappelshamn.

Kappelshamn ligger ca 4 kilometer från fastigheten och är ett litet personligt ställe med enkel charm precis vid havet. Det finns ca 200 åretrunt boende men på sommaren fylls orten av liv och rörelse av sommar gotlänningar och turister.

Här ligger en av Gotlands populäraste restauranger.

Strax norr om hamnen ligger vägen till ortens mysiga badstrand.

Det stora dragplåstret i trakten är naturen. Spännande kust med höga klintar, klappersten eller mjuk sand. Agmyr och källkärr. Alla med sin speciella vegetation och nästan alltid med fåglar inom synhåll. Här finns också museum, järnåldersgravar, kyrkor och en örtagård. Det räcker bra för några dagars cykelturer.

Slite Golf
15 minuters bilväg bort ligger Slite Golfklubb. 

 

OM GOTLAND

På Gotland behöver du inte åka långt för att se solen gå upp, och samma dag se den sjunka i havet. Havet är alltid nära. Här hittar du stränder, raukar, russ, historiska platser och moderna köpcentra. Gotland är inte bara en utpräglad semesterort utan lockar besökare året runt. Ständigt närvarande är den säregna naturen och öns kulturella skatter. Underhållning av lite mer flyktig karaktär finner man bland annat i somrarnas stora teater- och musikutbud.

Många mil av stränder och det faktum att Gotland är en av de solsäkraste platserna i Sverige gör att lyckan är gjord för den som bara vill ta det lugnt och njuta av värmen. Aktiviteter som fiske, ridning, klättring, dykning är nästan bättre utanför högsäsong. Vårarna bjuder på kristallklart vatten och höstarna är långa och milda.

Antal invånare: 58 464 (2017)  
Gotlands areal km2: 3 140
Antal kilometer kust: cirka 800
Antal soltimmar per år: cirka 2 000
Medelnederbörd per år: 500-600 mm
Snittvärme juli-augusti: 17 grader (dygnstemperatur)[1]

 

 

Fullständig beskrivning
Dokument
Bostäder
Rum Area Tomtarea Våning Nr Adress Status Avgift Pris
Ledig NaN
Såld NaN
5 104 14 Gotland Escape, Beachfront Ledig 4569 4 980 000
Ledig NaN
Ledig NaN
Ledig NaN
Ledig NaN
Ledig NaN
Ledig NaN
Ledig NaN
Ledig NaN
3 53 Entréplan 17 Gotland Escape, Beachfront Ledig 2837 2 550 000
Ledig NaN
3 53 Entréplan 21 Hus 7 Beachfront Ledig 2837 2 550 000
Ledig NaN
Ledig NaN
Ledig NaN
Ledig NaN
Ledig NaN
3 56 1 18 Gotland Escape, Beachfront Ledig 2949 2 850 000
Ledig NaN
Ledig NaN
Ledig NaN
Ledig NaN
Ansvarig mäklare
Karta
Intresseanmälan

Logga in eller fyll i dina uppgifter nedan

användarvillkoren
Laddar

Sälj med Skeppsholmen Sotheby's International Realty

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

användarvillkoren
Du kanske även är intresserad av

Sotheby’s International Realty® is a registered trademark licensed to Sotheby’s International Realty Affiliates LLC. Each Office Is Independently Owned And Operated.