Totalrenoverad vacker 1920-tals villa

 • Johan Banérs gata 28
 • Tågaborg - Helsingborg
 • 222+90 kvm
 • 9 rum & kök
 • Pris på förfrågan
 • Tågaborg - Helsingborg
 • 222+90 kvm
 • Pris på förfrågan
 • Såld
 • Såld
Beskrivning

Vacker 1920-tals villa som totalrenoverats med hänsyn till och bevarande av den tidstypiska stilen Swedish Grace (tjugotalsklassicism) i kombination med modern och funktionell design. Här finns många fina detaljer från forna dagar som t ex stuckaturer, spegeldörrar, fiskbensmönstrade parkettgolv och fungerande öppen spis, allt med varsam hand renoverat liksom alla ytskikt och golv oavsett våningsplan.

Det nya moderna köket med numera öppen planlösning med matsal som ligger i fil med biliotek och vardagsrum gör köket integrerat med sällskapsrummen, trevligt när matlagning sker i samband med gäster. Även badrum och gästtoaletter är nya och i modern design, det har också tillkommit ett stort badrum i källarvåningen. I källaren finns även ny stor tvättstuga och ett TV-rum med ljudisolerat tak, i övrigt är del av källaren outgrävd för den som önskar ytterligare utrymme. På ovanvåningen används tre av de fem rummen till sovrum, ett av de tidigare sovrummen har blivit walk in closet. På detta plan finns även ett allrum med balkong med viss sundsutsikt. Isoleringen av vindsvåningen med öppet upp i taknock har gett ytterligare två rum, ett sovrum/gästrum och ett kontor/allrum och ny trappa har byggts för att göra våningsplanet lättillgängligt (det har också gett en större boarea).

Med utgång genom de helglasade pardörrarna från matsal når man det rejäla upphöjda trädäcket med uteplatser och utekök vilket har i rostfritt stål både inbyggd gasolgrill, kyllådor, vinkyl och kylskåp samt rinnande varm- och kallvatten förutom stor granitskiva för barhäng. Några få trappsteg ned och man når poolområdet med samma matchande trädäck runt hela poolen och med säkerhetsstaket i frostat glas. Poolen värms liksom villan med fjärrvärme och vinterplåten förvaras sommartid smidigt under den uppbyggda delen av trädäcket, genomtänkt liksom övriga förändringar av fastigheten. Dubbelgaraget är också nytt och snyggt och har elstyrda portar, här kan man också tvätta bilen inomhus med avrinning i golvet. Likaså har det byggts ett uppvärmt förråd (attefallshus) med klinkergolv och kaklade väggar samt infällda spotlights i tak och inrett med hyllor, garderober och arbetsbänk med vask. Både garage och förråd har fönster mot trädgården med gräsmatta, träd och buskar förutom de stora trädäcken och pool. Tomten är hörntomt och är inhägnad med mur mot gator och plank mot grannar, även detta nytt och vid port finns portkamera och portkod och både tomt och villa har övervakningskameror och larm är installerat.

Ett kvarter från villan ligger Pålsjö Skog, ett naturreservat och populärt rekreationsområde med bl a tre motionsspår. Närhet även till strand och bad, det är endast att följa Johan Banérs gata ned till Öresund (ca 500 m), här finns även strandpromenaden för en promenad vid havet till t ex centrumkärnan och affärsstråken.

Villan ritades av arkitekt Alfred Arvidsson och byggmästare var Eriksson & Co. Villan är klassificerad som särskilt värdefull bebyggelse enligt bevarandeprogrammet för området.

 

Rumsbeskrivning:

 - Entrévåning:

HALL HUVUDENTRÉ med klinkergolv och stuckatur i tak och öppet till inre hall. Platsbyggt skoskåp och ett mindre fönster.

INRE HALL med fiskbensmönstrat parkettgolv i oljad ek och stuckatur i tak. Garderober samt förvaring i bänkskåp med sittplats. Trappa upp till ovanvåning med stort fönster vid trappavsats.

GÄSTTOALETT med klinkergolv med golvvärme (el) och helkaklade väggar delvis i mosaik samt infällda spotlights i tak. Badrumskommod med handfat, vägghängd wc och ett mindre fönster.

VARDAGSRUM med fiskbensmönstrat parkettgolv i oljad ek och stuckatur i tak. Rummet är öppet till och ligger i fil med bibliotek och har fönster i två olika väderstreck.

BIBLIOTEK med fiskbensmönstrat parkettgolv i oljad ek och stuckatur i tak. Stort halvrunt burspråk och fungerande öppen spis med braskassett samt platsbyggd bokhylla med genomgång via skjutbara pardörrar till matsal. Rummet är öppet till och ligger i fil med vardagsrum.

MATSAL med fiskbensmönstrat parkettgolv i oljad ek och stuckatur i tak. Rummet har öppen planlösning med kök och skjutbara pardörrar till bibliotek/vardagsrum samt utgång genom helglasade pardörrar med spröjs till trädäck med uteplats, utekök och vidare till pool. Två fönster i två olika väderstreck varav ett blyinfattat.

KÖK med klinkergolv med golvvärme (vattenburen) och infällda spotlights i tak. Köksinredning från Marbodal med bänkskivor i granit samt vitvaror i rostfritt stål; induktionshäll (Siemens), fläktkåpa (Siemens), Inbyggd varmluftugn (Siemens) och inbyggd mikrovågsugn (Siemens), fristående kyl och fyrs (båda Siemens), integrerad diskmaskin (Siemens) samt inbyggd vinkyl (Avintage). Öppen planlösning med matsal samt dörr till köksingång och trappa ned till källarvåning. Tre fönster i två olika väderstreck varav ett blyinfattat.

KÖKSINGÅNG med klinkergolv och klinkerbelagd trappa ned till källare.

 

- Ovanvåning:

HALL med fiskbensmönstrat parkettgolv i oljad ek. Trappa upp till vindsvåning och trappa ned till bottenvåning med fönster i trapphall och stort fönster vid trappavsats.

TOALETT med klinkergolv med golvvärme (el) och helkaklade väggar delvis i mosaik samt infällda spotlights i tak. Badrumskommod med handfat och vägghängd wc.

BADRUM med klinkergolv med golvvärme (vattenburen) och helkaklade väggar delvis i mosaik. Badrumskommod med dubbla handfat, handdukstork, dusch med duschdörr i frostat glas, vägghängd toalett samt platsbyggda hyllor under fönster.  

ALLRUM med fiskbensmönstrat parkettgolv i oljad ek och stuckatur i tak. Utgång genom pardörrar till balkong i västerläge med klinkergolv samt två fönster.

SOVRUM med heltäckningsmatta (klickgolv ek under) och stuckatur i tak. Två inbyggda garderober och ingång till walk in closet. Fönster.

WALK IN CLOSET alt SOVRUM (tidigare ett sovrum) med heltäckningsmatta (klickgolv ek under). Öppna hyllor utefter en vägg och garderober utefter en vägg. Fönster.

SOVRUM med heltäckningsmatta (klickgolv ek under), stuckatur i tak och två inbyggda garderober. Fönster.

SOVRUM med heltäckningsmatta (klickgolv ek under) och fönster.

 

- Vindsvåning:

KONTOR / ALLRUM med parkettgolv i vitlaserad ek och öppet upp till taknock samt halvmåneformat fönster. Trappa ned till ovanvåning.

GÄSTRUM / SOVRUM med parkettgolv i vitlaserad ek och öppet upp till taknock samt halvmåneformat fönster.

 

- Källarvåning:

HALL med klinkergolv och putsade väggar och med garderobsvägg samt fönster med frostat glas till badrum. Källarfönster och trappa upp till bottenvåning.

BADRUM med klinkergolv med golvvärme (vattenburen) och kaklade väggar delvis i mosaik. Badrumkommod med handfat, handdukstork, dusch med duschdörr i frostat glas, badkar med bubbelbad, vägghängd wc och platsbyggda hyllor. Två källarfönster.

ALLRUM / TV-RUM med heltäckningsmatta (klinkergolv under) och ljudisolerat tak med infällda spotlights. Garderobsvägg med skjutdörrar och tre källarfönster.

TVÄTTSTUGA med klinkergolv och putsade väggar. Inredning med vägg- och bänkskåp och med arbetsbänk i laminat med vask samt fyra garderober. Två tvättmaskiner (Miele 2015 och 2017), torktumlare (Miele 2016) och torkskåp (2016). Två källarfönster.

Del av källare är outgrävd, önskas ytterligare utrymme finns möjligheten.

 

Tomt och pool

Hela tomten är inhägnad med mur åt gator och plank mot grannar vilket uppfördes år 2015 i samband med uppförandet av dubbelgaraget och förrådet. I muren finns låst port med portkamera och portkod och i övrigt är både tomt och insida villa kameraövervakat och larm är installerat. I muren är även sophantering integrerad med dörrar från utsida och luckor från insida tomt.

Pool i storlek L 7,5 m, B 4 m, D 1,4 m anlades i samband med nyanläggning av tomten år 2015. Poolen värms med fjärrvärme och har belysning samt är vintertid täckt med vinterplåt och sommartid med poolöverdrag. Utrymme för vinterplåt finns under trädäcket. Runt poolen är trädäck som också har belysning och säkerhetsstaket i frostat glas.

Trädäcket anlades också år 2015, det är i två olika nivåer med upphöjd del för direktutgång från villan till uteplats med utekök och med trappa ned till poolområdet. Uteplatsen vid villan har ytterligare mur mot gata för insynsskydd och belyst utekök byggt år 2015 har bänkskiva i granit med vask med både kall- och varmvatten samt inredning i rostfritt stål som inbyggd gasolgrill (Weber), vinkyl, två kyllådor och ett kylskåp. I övrigt gräsmatta och på den lekställning samt buskar, träd och blommor och gångar belagda med marksten.

 

Garage

Dubbelgarage om 42 kvm som uppfördes år 2015 med helkaklade väggar, tre fönster (mot tomt) och betonggolv med avrinning samt är uppvärmt med fjärrvärme. Garageportar är elstyrda och har fjärrkontroller för öppning och entré till garaget finns även via tomten. I övrigt är det fri parkering på gatorna i området.

 

Förråd

Fristående uppvärmt förråd (attefallshus) om 17 kvm som uppfördes år 2015. Förrådet har klinkergolv och helkaklade väggar samt infällda spotlights i tak och är inrett med väggfasta hyllor, bänkskåp med arbetsyta och vask, garderober samt extra kylskåp. Fönster.

 

Säkerhet

Inhägnad tomt med port med portkamera och portkod samt larm installerat och kameraövervakning både vad avser ut- som insida av villan. (Även pool inhägnad med säkerhetsstaket i frostat glas).

 

Utförda renoveringar

(Samtliga renoveringar finns dokumenterat och med intyg).

 2019:

 • Ny värmeväxlare (fjärrvärme)

 

2016:

 • Omputsning och målning av fasad och grund
 • Takrenovering med ny papp, läkt och takpannor
 • Renovering och målning av fönster
 • All plåt utbytt
 • Nytt kök och vitvaror
 • Nybyggnad utekök
 • Nya markiser, elstyrda

 

2015:

 • Ny VVS, rör och ledningar
 • All el utbytt
 • Nytt badrum ov
 • Nytt badrum kv
 • Ny toalett bv
 • Ny toalett ov
 • Ny tvättstuga
 • Lagning av stuckaturer och innerdörrar
 • Ommålning av samtliga väggar, innertak, dörrar (alla ytskikt) samt trappor
 • Ny ytterdörr huvudentré och ny entrétrappa
 • Ny ytterdörr köksentré och ny entrétrappa
 • Nybyggnad garage för två bilar
 • Nybyggnad förråd (attefallshus)
 • Nybyggnad pool och trädäck
 • Ny mur och nytt plank
 • Renovering av balkong med ny plåt och klinker på balkonggolv
 • Nyinstallation av el utomhus
 • Isolerat vind och gjort råvind till allrum och sovrum
 • Ny trappa till vindsvåning
 • Installation av ventilationsaggregat i outgrävd källardel
 • Nya altandörrar

 

2014:

 • Installation av fiber

 

2011:

 • Omdränering med nya dräneringsrör och 10 cm Isodrän-skivor

 

2010:

 • El delvis utbytt, nya elcentraler och jordfelsbrytare

 

2005:

 • Byte av inkommande vattenledning

 

Fullständig beskrivning
Fakta
 • Adress:
  Johan Banérs gata 28,
  254 40 Helsingborg
 • Tillträde:
  Enligt överenskommelse
 • Fast.beteckning:
  KONVALJEN 8
 • Tomtarea:
  1100 Kvm
 • Biarea:
  90 Kvm
 • Boarea:
  222 Kvm
 • Antal rum:
  9 rum & kök
 • Antal sovrum:
  4 till 6
 • Byggnadsår:
  1927
 • Byggnadsår kommentar:
  Totalrenoverat 2015-2016
 • Byggnadstyp:
  1,5 planshus med källare och inredd vind
 • Kommun:
  Helsingborg
 • Område:
  Tågaborg - Helsingborg
 • Församling:
  Helsingborgs Maria
 • Fasad:
  Puts
 • Tak:
  Tegel
 • Plåtarbete:
  Lackerad plåt
 • Stomme:
  Tegel
 • Bjälklag:
  Trä
 • Grundläggning:
  Källare
 • Murstock:
  Murad
 • Fönster:
  2-glas
 • Ventilation:
  Mekanisk
 • Tv- och internetutbud:
  Fiber
 • Uppvärmning:
  Fjärrvärme
 • Vatten och avlopp:
  Kommunalt V/A
 • Ägandeform:
  Friköpt - Småhus
 • Energideklaration
 • Energiprestanda:
  128 kWh/kvm och år
 • Taxeringsvärde
 • Totalt:
  6 443 000 kr
 • Byggnad:
  3 922 000 kr
 • Tomt:
  2 521 000 kr
 • År:
  2018
 • Kod:
  220
 • Driftkostnader
 • Värme:
  3 577 kr/mån
 • El:
  3 804 kr/mån
 • Vatten/Avlopp:
  300 kr/mån
 • Renhållning:
  172 kr/mån
 • Totalt:
  7 853 kr/mån
 • Kommentar:
  I värmekostnaden ingår uppvärmning av pool. Försäkringskostnad ingår ej i driftkostnaden. Driftkostnaden baseras på 5 personer i hushållet. Driftkostnad enligt ägarens uppgift, den kan variera och är beroende av familjestorlek, förbrukningsmönster, väderlek och aktuella tariffer.
 • Inteckningar
 • Totalt:
  6 587 480 kr
 • Fördelat på:
  13 pantbrev
Mer fakta
Kartor och ritningar
Ansvarig mäklare
Karta

Sälj med Skeppsholmen Sotheby's International Realty

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

användarvillkoren
Du kanske även är intresserad av

Sotheby’s International Realty® is a registered trademark licensed to Sotheby’s International Realty Affiliates LLC. Each Office Is Independently Owned And Operated.