Villa Vindkulla anno 1913 påkostat ombyggd och totalrenoverad med 150 m till havet

 • Höganäsgatan 2
 • Tågaborg - Helsingborg
 • 190+132 kvm
 • 9 rum & kök
 • 18 250 000 kr SÅLD
 • Tågaborg - Helsingborg
 • 190+132 kvm
 • 18 250 000 kr SÅLD
 • Såld
 • Såld
Beskrivning

Beskrivning

Med 150 m till strand och havsbad ligger fina Villa Vindkulla anno 1913 med högt läge på Landborgskanten och med utsikt över Öresund och Danmark. Här har under senare år pågått påkostade ombyggnader och tillbyggnader liksom påkostad totalrenovering till ett modernt boende med materialval av kvalitet och allt är utfört av duktiga hantverkare – ett boende med alla tänkbara bekvämligheter i vacker fastighet med tidstypiska detaljer bevarade.

Hela villans in- som utsida har renoverats, det är som nytt och med vackra ursprungsdetaljer bevarade och fasad (som är med i bevarandeprogrammet) har fått snyggt tillbyggd inglasad veranda anpassad till villans karaktär och som också gjort villan större. På den inglasade verandans tak är stor balkong som är extra förstärkt för att klara tyngden av det uppvärmda ute-spaet, här kan man bada året runt och se ut över Öresund eller titta på stjärnorna med bekvämt avstånd till pardörrar till både master bedroom och badrum. I övrigt har ovanvåningen framtagna synliga stödbensbjälkar i alla rum och i allrum har det öppnats upp till nock med även synliga takbjälkar och här finns ytterligare en balkong med sundsutsikt. Den ståtliga trappan ned till entrévåningen har charmig trappavsats med fönster och även gästtoalett med restaurerat originalkakel från byggåret designat av dåvarande chefsdesigner på Höganäsbolagen. På entrévåningen är högt i tak med stuckaturer och golven oavsett våningsplan är av massiv valnöt direkt på bjälklag där det inte är klinkergolv och då med golvvärme. I vardagsrum med burspråk med sundsutsikt finns den fina uppbyggda gamla Höganäs kakelugnen som ger extra mys vinterdagar och då som alla andra dagar är den ett smycke i sig. Sex av rummen har AC installerat för kyla som i kök som är flyttat och blivit betydligt större och har fått öppen planlösning med matsal också med utsikt över Öresund. Både kök och matsal har delvis öppet till den nya inglasade verandan med hela 8 fönsterdörrar till det stora soliga trädäcket med flera uteplatser och i olika nivåer. I trädäcket finns pool med skjutbart pooltak och som värms med värmepump medan uteduschen går på solenergi. Tomt och trädgård är arkitektritat och har förutom det rymliga trädäcket ”olika” rum med stenbeläggningar och planteringar och den runda gräsmattan sköts av robotgräsklippare och allt är vackert belyst kvällstid.

Även garage är större än tidigare, det är helt nybyggt och matchar fastigheten och på tomtens infart finns plats för två bilar bakom elektrisk grind som liksom staket i metall specialbeställts efter gamla ritningar.  

 

 

Rumsbeskrivning

- Entrévåning:

HALL med klinkergolv med golvvärme och pärlspontbeklädda väggar samt fönster i två väderstreck.

INRE HALL med massivt trägolv i valnöt. Trappa upp till ovanvåning och vid trappavsats takkupa med sittplats. Dörr till trappa ned till källarvåning.

GÄSTTOALETT med klinkergolv. Kaklade väggar av restaurerat originalkakel från villans uppförande designat av dåvarande chefsdesigner på Höganäsbolaget, även original handfat och wc har behållits. Gästtoaletten ligger vid trappavsats upp till ovanvåning.

VARDAGSRUM med massivt valnötsgolv och stuckatur i tak. Burspråk med sundsutsikt och fungerande Höganäs kakelugn samt skjutdörr till matsal.

MATSAL med klinkergolv med golvvärme och stuckatur i tak. Öppen planlösning med kök samt skjutdörr till vardagsrum.

KÖK med klinkergolv med golvvärme och infällda spotlights i tak med stuckatur samt öppet till matsal och delvis till inglasad veranda. Köksinredning från Kvänum med bänkskivor i granit och med maskinell utrustning: induktionshäll (Miele), fläktkåpa (Miele), inbyggd kombinerad ång-/varmluftsugn (Miele), tallriksvärmare (Miele), inbyggd kaffemaskin (Miele), två st extra breda kyl/frys varav en med ismaskin (Miele), vinkyl (Miele) samt integrerad diskmaskin (Miele). Två diskhoar varav en med utdragbar blandare, avfallskvarn samt AC. Sundsutsikt via matsalsfönster.

INBYGGD VERANDA / ALLRUM med klinkergolv med golvvärme och fönster från golv till tak i tre väderstreck i form av fönster ovanför fönsterdörrar, ett par dubbla fönsterdörrar samt åtta enkla fönsterdörrar till trädäck. Verandan är delvis öppet till kök och till matsal samt har viss sundsutsikt.

GROVENTRÉ /GROVKÖK och TVÄTT med klinkergolv med golvvärme och infällda spotlights i tak. Skåpinredning (Ballingslöv) med arbetsbänk i granit med vask som har utdragbar blandare. Kombinerad tvättmaskin och torktumlare (Miele) samt garderobsvägg med skjutdörrar i spegelglas och fönster. (Tvätt finns även på ovanvåning).

KONTOR / SOVRUM med massivt valnötsgolv. Fönster i två väderstreck varav ett mindre.

BADRUM med klinkergolv och kaklade väggar och infällda spotlights i tak. Dusch, handfat och vägghängd wc. Fönster.

 

- Ovanvåning:

INRE HALL med massivt valnötsgolv och infällda spotlights i tak. Trappa ned till entrévåning samt trappa upp till vind.

ALLRUM med massivt valnötsgolv och öppet upp i taknock med synliga tak- och stödbensbjälkar. Sundsutsikt via fönster och fönsterdörr till balkong i västerläge. Platsbyggd bokhylla.

MASTER BEDROOM med massivt valnötsgolv och synliga stödbensbjälkar. Fönster i två väderstreck varav ett fönster i takkupa med sundsutsikt och dubbla fönsterdörrar till balkong också med sundsutsikt och med uppvärmt utespa.

BADRUM med klinkergolv med golvvärme och kaklade väggar varav mosaik i dusch med takdusch samt infällda spotlights i tak. Badrumsinredning med badrumskommod med dubbla handfat och fem väggskåp med dörrar både i valnöt och frostat glas (Svedbergs) samt handdukstork och vägghängd wc. Dubbla fönsterdörrar till balkong med sundsutsikt och uppvärmt utespa (samma balkong som master bedroom).

SOVRUM med massivt valnötsgolv och fönster i två olika väderstreck.

WALK IN CLOSET med massivt valnötsgolv och fönster (tidigare sovrum).

TVÄTT med klinkergolv med golvvärme och kaklade väggar samt infällda spotlights i tak. Inbyggd tvättmaskin och torktumlare (båda Siemens) samt bänkskåp med bänkskiva i granit med vask (kombinerad tvättmaskin även på entrévåning). Fönster.

 

- Källarvåning:

INRE HALL med klinkergolv. Trappa med infälld belysning vid trappsteg upp till entrévåning.

GÄSTRUM med klinkergolv och infällda spotlights i tak. Öppen spis och platsbyggd bänk i halvmåneform i burspråk med fönster.

GYM med klinkergolv och fönster.

BADRUM med klinkergolv och kaklade väggar samt infällda spotlights i tak. Badrumskommod, handdukstork, dusch, wc och fönster.

GROVINGÅNG och VERKSTAD med klinkergolv och bänkskåp (Ballingslöv), diskbänk med vask samt vägghyllor. Fönster.

FÖRRÅD med klinkergolv. Fjärrvärmeanläggning.

FÖRRÅD med klinkergolv samt vägghyllor.

POOLRUM med klinkergolv. 

 

Tomt, trädgård och pool

Nyanläggning av tomt och trädgård skedde genom trädgårdsarkitekt Maria Arborgh år 2010 inkl trädäck (Cumaro/Brasilianskt teak) och stenläggningar samt nytt plank, staket och grindar varav metallstaket är återskapat efter originalritningar. Det finns flera uteplatser i olika nivå på trädäck och en uteplats belagd med smågatsten. Innergård är belagd med smågatsten och marksten av skiffer och rund gräsmatta har robotgräsklippare installerad. Pool 6,3 x 3,3 m från år 2010 med skjutbart pooltak och uppvärmd med luft/vatten värmepump samt utedusch uppvärmd med solenergi. Trädgården har i övrigt automatiskt bevattningssystem och är belyst med belysning med skymningsrelä samt har gångar belagda med marksten av skiffer.

 

Garage och parkering

Nytt garage om 32 kvm (4,7 x 6,9 m) år 2009 med fjärrstyrd port. Garaget har klinkergolv samt tillgång till både varm- och kallvatten och det är avrinningsbrunn för biltvätt inomhus. Det finns bänkskåp med rostfria dörrar och vask i arbetsyta utefter vägg med fönster mot trädgården samt det finns separat ingång. Även fjärrstyrd metallgrind in till tomten med biluppställningsplats för två bilar. I övrigt är det fri parkering på återvändsgatan.

 

Förråd

Nytt förråd om 7 kvm på tomten år 2009 med samma utseende som det gamla förrådet (e g tre utedass), endast takpannorna är från ursprungliga byggnaden.

 

Renoveringar, ombyggnader och tillbyggnader under åren 2008-2011 (i korthet):

Samtliga elinstallationer är nya. Uttag/strömbrytare mm i hela huset Eljo Renova.

Nya rördragningar i hus och ut till gata (avlopp, vatten, fjärrvärme, el, fiber)

Fiberanslutning (Öresundskraft)

Ny fjärrvärmeanläggning

AC installerat via luft/luft värmepumpar i sex rum för kyla (kan även användas för värme)

Datanät med TV-, tele- och datauttag i flertalet rum

Nya fönster (unika originalfönster har sparats och renoverats)

Nya ytterdörrar och altandörrar

Nytt tak, omlagt och med nya takpannor

Nytt golv i samtliga rum, valnötstiljor direkt på bjälklag alt klinkergolv

Omdränering av källare (platonmatta och isodrän)

Nytt garage med fjärrstyrd port

Nytt trädgårdsförråd

Pool i glasfiber (extra tjock för längre livslängd)

Skjutbart pooltak

Trädäck i Cumaro (Brasiliansk teak)

Luft/vatten värmepump för uppvärmning av pool

Utedusch med soluppvärmning

Automatiskt bevattningssystem

Robotgräsklippare installerat 

Belysning utomhus med skymningsrelä

Uppvärmt utespa med saltgenerator (på balkong)

Larm både villa och garage (avancerat företagslarm)

Tillbyggd inglasad veranda/allrum med förstärkt balkong ovanpå för att klara tyngd av utespa

Kakelugn är gammal Höganäs nerplockad på annan ort, restaurerad och återuppbyggd i villan

Allrum ov taket höjt och tak- och stödbensbjälkar framtagna

Samtliga rum ov stödbensbjälkar framtagna

Ombyggnad till kök och matsal

Ombyggnad till gästtoalett bv

Ombyggnad till tvättstuga och badrum ov

Fastigheten har därefter löpande renoverats vid behov.

 

Övrigt

Villa Vindkulla byggdes år 1913-1914 efter ritningar av den danske arkitekten J Elving från Korsör. Byggmästare var Anders Wilson från Raus och byggherre direktör NP Sletskov. Därefter har vissa förändringar gjorts under åren dock har villan kvar sin ursprungskaraktär och har klassificerats kulturhistorisk värdefull enligt PBL 3:12§ (gäller ej nya inglasade verandan)

Villan är byggd i gult förbländertegel och på vägg vid huvudentréns trapp finns infälld skulptur av Carl Milles (tidigare ägares uppgift), likaså två mindre vid trappa på baksida och som kuriosa nämns också att det på tomten finns ett solur från tiden villan uppfördes.

Fullständig beskrivning
Fakta
 • Adress:
  Höganäsgatan 2,
  254 33 Helsingborg
 • Pris:
  18 250 000 kr
 • Tillträde:
  Enligt överenskommelse
 • Fast.beteckning:
  ANKARET ÖSTRA 3
 • Boarea:
  190 Kvm
 • Biarea:
  132 Kvm
 • Tomtarea:
  765 Kvm
 • Antal rum:
  9 rum & kök
 • Antal sovrum:
  3
 • Byggnadsår:
  1913
 • Byggnadsår kommentar:
  Tillbyggd 2008-2011
 • Byggnadstyp:
  1,5 planshus med källare
 • Kommun:
  Helsingborg
 • Område:
  Tågaborg - Helsingborg
 • Församling:
  Helsingborgs Maria
 • Fasad:
  Tegel
 • Tak:
  Tegel
 • Plåtarbete:
  Lackerad plåt
 • Stomme:
  Sten
 • Bjälklag:
  Trä
 • Grundläggning:
  Källare
 • Murstock:
  Murad
 • Fönster:
  2-glas och 3-glas
 • Ventilation:
  Mekanisk
 • Tv- och internetutbud:
  Fiber
 • Uppvärmning:
  Fjärrvärme
 • Vatten och avlopp:
  Kommunalt V/A
 • Ägandeform:
  Friköpt - Småhus
 • Energideklaration
 • Energiprestanda:
  394 kWh/kvm och år
 • Taxeringsvärde
 • Totalt:
  6 410 000 kr
 • Byggnad:
  3 398 000 kr
 • Tomt:
  3 012 000 kr
 • År:
  2018
 • Kod:
  220
 • Driftkostnader
 • Värme:
  3 793 kr/mån
 • El:
  2 198 kr/mån
 • Vatten/Avlopp:
  449 kr/mån
 • Totalt:
  6 440 kr/mån
 • Kommentar:
  I elkostnaden ingår uppvärmning av utespa och uppvärmning med luft/vatten värmepump av pool. I renhållningskostnaden ingår abonnemang med extra tömning. Driftkostnad enligt ägares uppgift, den kan variera och är beroende av familjestorlek, förbrukningsmönster, väderlek och aktuella tariffer.
 • Inteckningar
 • Totalt:
  3 950 000 kr
 • Fördelat på:
  9 pantbrev
Mer fakta
Kartor och ritningar
Ansvarig mäklare
Karta

Sälj med Skeppsholmen Sotheby's International Realty

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

användarvillkoren
Du kanske även är intresserad av

Sotheby’s International Realty® is a registered trademark licensed to Sotheby’s International Realty Affiliates LLC. Each Office Is Independently Owned And Operated.