Hemmeslövs Herrgård – Bjärehalvöns enda herrgård intill Båstad

 • Herrgårdsvägen 29
 • Båstad/Hemmeslöv
 • 27 500 000 kr / bud
 • Båstad/Hemmeslöv
 • 27 500 000 kr / bud
Beskrivning

Hemmeslövs Herrgård – Bjärehalvöns enda herrgård intill Båstad  

Ursprungligen uppförd på 1300-talet då gården användes som en Snapphaneborg. Genom årens lopp har denna unika och anrika fastighet använts för olika ändamål. Under vår livstid är fastigheten kanske mest känt för Hemmeslövs Herrgårdspensionat som bedrev hotell, restaurang och konferensverksamhet under många år. Den vackra herrgårdsbyggnaden kan lämpa sig till många olika ändamål och har stor potential, vilket också dem övriga 10 byggnaderna har på fastigheten. Fastigheten har en total markareal om 38.660 kvm där ca. 7000 kvm består av byggnader som omringas av en naturskön omgivning i det skånska landskapet med böljande åkrar intill Stensån med utsikt över golfbana. Sen några år tillbaka står samtliga byggnader tomma och är i behov av renovering. Sammantaget en unik möjlighet att förvärva en fastighet där möjligheterna är många på ett mycket bra och attraktivt läge mitt i kommunens expansionscentrum med Båstads nya tågstation runt hörnet.

Hjärtligt välkomna till Hemmeslövs Herrgård, en fastighet bestående av historia och stor potential. 

Strategiskt belägen i nordvästra Skåne

Fastigheten är strategiskt belägen på väg in till Båstad från motorvägen i ett lugnt område med närhet till det mesta. Båstads nya tågstation ligger runt hörnet och nås till fot på 5 minuter. Båstad når ni antingen enkelt med bil eller cykel på 4 km avstånd samt att Båstad hamn erbjuder flertalet trevliga restauranger och ett rikt nattliv på somrarna. På vägen har ni också möjlighet att stanna till på det nybyggda hotellet Riviera Strand som erbjuder en högklassig restaurang i en trevlig miljö. Intill Båstads nya tågstation bygger man nu ett nytt bostadsområde med tillhörande servicetjänster, handel, Padelanläggning och olika verksamheter. Rakt över vägen från Herrgården finner ni också Äppelgårdens Golfklubb. Man har cirka 2 km ner till den 4 mil långa sandstranden där man också har en härlig strandpromenad som man kan ta in till centrala Båstad.

Längst Bjärehalvön finns något för alla. Möjligheterna till att besöka mysiga samhällen, äta gott samt utföra olika friluftsaktiviteter är stora. Här duggar det tätt av golfbanor och den välkända tennisen, Swedish Open är ett trevligt inslag på sommaren.  Även närheten till de större städerna längst västkusten, exempelvis Helsingborg, Malmö och Göteborg är ett faktum då de nås med enkelhet tack vare E6:an och goda tågförbindelser från staden. Med tåg från Båstad når ni även Köpenhamn och dess internationella flygplats Kastrup på ca 2 timmar medan bilen tar er dit på ca 90 minuter. Från grannstaden Ängelholm, och dess lokala flygplats, vilken ni når på drygt 20 minuter kan ni flyga direkt till Stockholm på under en timme.

Hjärtligt välkomna till en plats att verkligen trivas på.

Rumsbeskrivning

Herrgårdsbyggnaden har en mängd vackra gamla detaljer såsom kakelugnar, trägolv, högt till tak, bröstpanel etc. Dem flesta rummen har dusch och toalett förutom ett antal som saknar badrum. 

Adresser

För samtliga byggnader på fastigheten så har dem följande adresser: Herrgårdsvägen 25, 27, 29, 30, 32, 34, 36, 38, 40, 42

Kök

Restaurangkök i huvudbyggnaden. 

Övrigt byggnad

Totalt finns det 105 rum varav 85 rum är i bättre skick än övriga. Fyra huvudbyggnader på fastigheten är Herrgårdsbyggnaden med 12 rum, Kastanjegården med 23 rum, Kvarngården med 12 rum och Björkgården 23 rum. Därutöver finns ytterligare ett par mindre byggnader på fastigheten med ytterligare rum. 

Förvärv av bolag

Fastigheten Hemmeslöv 9:6 ligger idag i ett bolag som heter Ulfåsa Bygg & Fastighets AB. Förvärv av fastigheten sker i bolagsform. Fastigheten kommer att läggas över till ett tomt och nyskapat bolag som man förvärvar.  

Fullständig beskrivning
Fakta
 • Adress:
  Herrgårdsvägen 29,269 96 Båstad
 • Kommun:
  Båstad
 • Område:
  Båstad/Hemmeslöv
 • Typkod:
  322
 • Byggnadsår:
  1300
 • Ägandeform:
  Friköpt - Kommersiell fastighet
 • Boarea:
  1795 Kvm
 • Boarea:
  528 Kvm
 • Boarea:
  172 Kvm
 • Boarea:
  694 Kvm
 • Boarea:
  188 Kvm
Mer fakta
Kartor och ritningar
Översikt över byggnaderna Herrgården HerrgårdenHerrgårdenBjörkegården Hus Lovisa Kvarngården Kvarngården KastanjegårdenÅstuganJag, Du och UllaHallandsåsHallandsås
Ansvarig mäklare

Lösenord krävs för att se detaljerad information om detta objekt. Vänligen kontakta Philip Pahlett för mer information.

Sälj med Skeppsholmen Sotheby's International Realty

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

användarvillkoren
Du kanske även är intresserad av

Sotheby’s International Realty® is a registered trademark licensed to Sotheby’s International Realty Affiliates LLC. Each Office Is Independently Owned And Operated.