Mindre fastighetsbestånd på strandtomt med god utvecklingspotential. Anbud senast kl 12:00 15 maj.

 • Hedåsvägen 53-55
 • Sandviken
 • 30
 • Sandviken
 • Såld
 • Såld
Beskrivning

Med ett ypperligt läge i södra Sandviken ner mot Boöviken i Storsjön ligger dessa tre intilliggande fastigheter som är bebyggda med en kontorsbyggnad samt två f d tjänstebostäder. Tomtmarken är svagt sluttande och gränsar mot vattnet i sydost. Fastigheterna överlåtes av Sandvik AB genom  direkttransaktion och är tomställda.

Fastigheten Vattensorken 1 är bebyggd med en vinkelbyggd villa i två plan med putsad fasad. Planlösningen fördelar sig över hall med marmorgolv, kapprum och WC. Passage med inre möblerbar hall med parkettgolv och stort fönsterparti ner mot vattnet. Sällskapsavdelning med två rum i fil och utgång till stensatt uteplats under tak. Fullt utrustat kök med matplats, klinkergolv och målade snickerier. Ett sovrum innanför kök med parkettgolv. Fyra sovrum med parkettgolv. Två helkaklade badrum med dusch och WC. Utanför sovrummen finns passage med fönsterparti och trappa ned till källarvåning. Innanför köket finns separat entréhall till båda planen med klinker. Källarvåningen inrymmer  groventré och duschrum. Matkällare med hyllor. Teknikrum med till-och frånlufts aggregat. Tvättstuga. Torkrum med torkskåp. Hobbyrum. Teknikrum med målat betonggolv. Helkaklad WC med handfat. Relaxrum. Badrum med kaklade golv, hörnbadkar dusch och bastu. Förrådsrum. WC med handfat och plastmatta. Allrum med utgång till uteplats, öppen spis och trappa upp till övre plan. Källare har genomgående klinker eller målat betonggolv. Intill huvudbyggnaden finns ett modernt garage med plats för flera bilar samt förråd. 

Fastigheten Vattensorken 2 är bebyggd med en herrgårdsliknande byggnad med med två hela våningsplan och inredd källare och vind. Planlösningen fördelar sig över entréplanet som välkomnar med hall och marmorgolv, kontorsmiljö med 5-6 avdelningar, kök, kapprum och två öppna spisar samt kaklad WC med handfat. Trappa upp till mellanplan med kontorsmiljö i fyra avdelningar samt fyra separata rum. Två öppna spisar och kaklat badrum med WC. Upp till vindsplanet finns spiraltrappa med fem kontorsrum samt oinredd vind. Kaklad dusch med wc. Källarplanet inrymmer sammanträdesrum med öppen spis, städskrubb, kaklad WC med handfat. Tre mötesrum med plastmatta. Teknikrum med arkiv. Ytterligare förrådsutrymmen. Serverrum. WC med handfat. Genomgående parkettgolv. Garage med nedfart. Källare har gjutna golv. På denna fastighet finns ytterligare två byggnader i rivningsskick, varav en är uthyrd.  

Fastigheten Vattensorken 3 är bebyggd med en större vitputsad villa i två plan med hel källare. Planlösningen fördelar sig över stor hall med öppen spis och marmorgolv samt utgång till uteplats mot vattnet. Bibliotek med parkettgolv. Sällskapsrum med parkett och öppen spis. Matsal med originalvitrinskåp och ingång till kök. Trapphall med nedgång till källare och uppgång till övre plan. WC. Matrum med klinker. Kök med 70-talsinredning och klinker. Grovkök med klinker och groventré med uppgång till övre plan och nedgång till källare. Inre hall med två sovrum och ett helkaklat badrum med WC. Övre plan har hall med ekparkett och fem sovrum med heltäckande matta, sällskapsrum med kakelugn, två helkaklade badrum med WC, dusch och badkar. Balkong mot vattnet. Källare med hall och parkettgolv. Bastu med dusch. Badrum med WC och handfat. Långsmal hall med teknikrum, hobbyrum, förrådsutrymmen. Ytterligare en långsmal hall med plastmatta snickarverkstad, vinkällare, klädkammare, potatiskällare, tvättstuga med separat torkrum och mangelrum med plastmatta. Tvättrum. Tre skafferier och separat källarentré. Separat garage för två bilar och förråd. Denna byggnad har eftersatt underhåll.

Fastigheterna har ett ypperligt läge i en sluttning ner mot Storsjön och omfattas av detaljplan från 1950 som medger att 25 % av markens areal, max två våningar (7,6 meter) får bebyggas för bostadsändamål . Enligt uppgift fråb Sandvikens kommun är strandskyddet upphävt. Marken på fastigheterna utgörs av grusade och asfalterade infartsvägar, trädgård med gräsmatta och naturmark med skogspartier.   

Senaste året då samtliga fastigheter var uthyrda var 2017. Hyresintäkterna uppgick då till 2 354 300 kr. DoU beräknas uppgå till 948 900 kr. 

Fastigheterna säljs tomställda genom en s k direkttransaktion. Säljaren kommer friskrivas från fel och brister p g a fastigheternas skick.

  

 

 

 

 

 

 

 

Fullständig beskrivning
Fakta
 • Adress:
  Hedåsvägen 53-55,811 61 Sandviken
 • Kommun:
  Sandviken
 • Område:
  Sandviken
 • Typkod:
  325/220
 • Byggnadsår:
  1939-1955
 • Ägandeform:
  Friköpt - Övrigt
 • Tomtarea:
  81427 Kvm
 • Totalyta:
  2726 Kvm
Mer fakta
Ansvarig mäklare

Lösenord krävs för att se detaljerad information om detta objekt. Vänligen kontakta Joachim Söderberg för mer information.

Sälj med Skeppsholmen Sotheby's International Realty

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

användarvillkoren
Du kanske även är intresserad av

Sotheby’s International Realty® is a registered trademark licensed to Sotheby’s International Realty Affiliates LLC. Each Office Is Independently Owned And Operated.