Väletablerat vandrarhem i natursköna Kullabygden

 • Gamla Södåkravägen 127
 • Pris på förfrågan
 • Pris på förfrågan
Beskrivning

Säljande beskrivning

Väletablerat vandrarhem i natursköna Kullabygden

Beläget på gångavstånd till Skäldervikens stränder, knappt två kilometer från både bad, hamn och service, finner ni Jonstorps före detta äldreboende som nu inrymmer ett trivsamt vandrarhem och Bed & Breakfast inbäddat i Kullahalvöns böljande åkrar.

Den ståtliga tegelbyggnaden från 1914 genomgick en omfattande renovering 2002 och inrymmer nu 15 rum med totalt 42 bäddar och två stora matsalar vilka lämpar sig utmärkt även som konferensrum. Här finner ni ett välutrustat kök för gästerna på bottenvåningen medan det finns ett mindre personalkök en trappa upp. Längs korridorerna finns totalt 6 WC och 5 duschar medan ett av rummen huserar en egen toalett. Alltsammans bjuder på mycket charm och har vårdats väl genom åren vilket ger ett fräscht och pensionatsliknande intryck. Källarplanet och vindsvåningen kan utvecklas ytterligare för att ge fler bäddar samtidigt som den gällande detaljplanen medger ytterligare byggnation på tomten.

Verksamheten som bedrivs i fastigheten är väl etablerad och står för ca 5 500 gästnätter per år. Och det helt utan marknadsföring. Dessutom ser bokningsläget för nästa år väldigt lovande ut redan nu vilket gör det tryggt för nästa ägare att ta vid. 

Trädgården är stor och lummig och bjuder på både boulebana, grillplatser, ett läckert lusthus med plats för 25 sittande gäster samt en grillkåta vilken sommartid nyttjas som ett enkelt men mysigt dubbelrum medan en värmande brasa välkomnar på vintern. På tomten finns även en praktisk förrådsbyggnad med gott om utrymmen för förvaring.

Granngården, som också är till salu, används idag delvis av vandrarhemsverksamheten där den vackra stenladan inrymmer en festlokal med en härlig atmosfär godkänd för 150 gäster med anslutande bar och mottagningskök. Här dukas det upp till både fest och bröllop regelbundet, ca 20 evenemang per år, där den angränsande träladan ibland står värd för själva vigseln. Med sina nästan 400 kvm och öppet upp i nock är detta en plats att imponeras av. Och med en generös scen i den bortre delen kan denna byggnad även användas till andra typer av arrangemang.

Även här finns gott om utvecklingspotential med en generös detaljplan som antogs så sent som i februari 2020. Där gården är belägen så får man bygga ytterligare bostäder och besöksanläggningar av olika slag så som restaurang och café samtidigt som planen medger småskalig livsmedelsproduktion vilket gör det möjligt att här erbjuda sina egna produkter både vid servering och i en gårdsbutik.

Den kringliggande marken, där det idag bedrivs campingverksamhet, har ännu generösare planbestämmelser. Här får man nämligen uppföra byggnader om 2000 kvm byggnadsarea anpassade för tillfällig vistelse så som stugor eller liknande. Och den rymliga villan belägen mot gatan kan med fördel nyttjas som kontor eller personalbostad för en framtida verksamhet. Sammantaget finns här väldigt goda, och helt unika, förutsättningar för att skapa något utöver det vanliga. Dessutom är fastigheterna belägna i ett av de mest populära semesterområdena i landet med allt som Kullahalvön har att erbjuda runt knuten.

Strategiskt läge på Kullahalvön med närhet till det mesta

Fastigheten är belägen på en naturskön plats omgiven av böljande åkrar och fruktodlingar med promenadavstånd till badplatser, Svanshalls mysiga småbåtshamn och med närhet till allt som Kullahalvön har att erbjuda. Längst med kusten fin­ner ni charmiga samhällen, vidsträckta strandängar och en vacker natur. Härifrån når ni med enkelhet populära Mölle och Kullaberg samtidigt som ni endast har en kort cykeltur in till Jonstorp och all den service ni kan tänkas önska. Både Mölles och S:t Arilds populära golfklubbar ligger på nära håll och här finns goda möjligheter att utföra olika friluftsaktiviteter. Att till exempel ta en utflykt till Krapperups Slott, med dess konstutställningar och vackra slottspark eller en cykeltur till Arilds pittoreska samhälle. På 20 minuter når ni Ängelholm, eller Helsingborg på en knapp halvtimme, vilka båda har utmärkta förbindelser tack vare E6:an, en lokal flygplats och goda pendlingsmöjligheter både söderut mot Köpenhamns internationella flygplats och norrut mot Göteborg eller Stockholm.

Övrigt

I nuläget är det Bläsinge Gård AB, ägaren till grannfastigheten (Bläsinge 1:33) på Gamla Södåkravägen 119, som bedriver vandrarhemsverksamheten i denna fastighet. Det finns många förbokade bröllopshelger under 2021 och nuvarande ägare kommer ställa krav på att dessa genomförs även om den nya ägaren såklart får tillgodogöra sig intäkterna från dessa. "Bröllopshelg" innebär att man hyr festlokalen och hela vandrarhemmet i ett paket under hela helgen.  Detta är mycket populärt och uppskattat. Det har ännu inte öppnats upp för bokningar 2022 men detta kommer att göras under hösten då flertalet förfrågningar redan inkommit.

Den nya ägare kommer att ta över vandrarhem och Bed & Breakfast. Ägaren av Bläsinge 1:33 tar över uthyrningen av festlokalen samt campingverksamheten. För mer information om ägarförhållandet mellan de olika fastigheterna, formen för överlåtelsen och gällande planbestämmelser vänligen kontakta ansvarig mäklare.

Fullständig beskrivning
Fakta
 • Adress:
  Gamla Södåkravägen 127,263 92 Jonstorp
 • Kommun:
  Höganäs
 • Typkod:
  322
 • Byggnadsår:
  1914
 • Ägandeform:
  Friköpt - Kommersiell fastighet
 • Biarea:
  140 Kvm
 • Vind:
  200 Kvm
 • Förråd:
  87 Kvm
 • Boarea:
  525 Kvm
 • Tomtarea:
  6574 Kvm
Mer fakta
Kartor och ritningar
Planlösning - Plan 1Planlösning - Plan 2Planlösning - VindsplanPlanlösning - KällarplanPlanlösning - FörrådsbyggnadÖversiktÖversikt - TomtkartaTomtkartaTomtkarta - ÖversiktPlankarta
Ansvarig mäklare

Lösenord krävs för att se detaljerad information om detta objekt. Vänligen kontakta Joakim Vestergren för mer information.

Sälj med Skeppsholmen Sotheby's International Realty

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

användarvillkoren
Du kanske även är intresserad av

Sotheby’s International Realty® is a registered trademark licensed to Sotheby’s International Realty Affiliates LLC. Each Office Is Independently Owned And Operated.