Högst upp med spektakulär utsikt

 • Fyrverkarb. 38, högst upp
 • Kungsholmen/Rålambshov
 • 123.3 kvm
 • 5 rum och kök
 • 2 997 kr/mån
 • Kungsholmen/Rålambshov
 • 123.3 kvm
 • Såld
 • Såld
Beskrivning

Välkommen till ett spektakulärt boende med milsvid vy över Stocholms stad och vatten. Högst upp i huset, på nionde våningsplanet, ligger denna välplanerade 5-rumsvåning med stor balkong i väster. Från våningen erbjuds Stockholms vackraste utsikt över bl a Riddarfjärden, Söder Mälarstrand, Kungsholmen, Långholmen och i väster mot Bromma, Essingeöarna och Solna. Balkongen i västerläge ligger skyddat och planlösningen är genomgående med två sällskapsrum, kök med matplats, tre möjliga sovrum, badrum samt gäst-wc. Fin gård med uteplatser och lekplats. Garage och parkeringsplats. Förening med mycket god ekonomi.

Högst upp på en klippa på Marieberg/Kungsholmen ligger Fyrverkarbacken 38 och högst upp i huset ligger denna ljusa och trevliga lägenhet med genomgående planlösning, fritt läge med hänförande och milsvid vy över Stockholm i fyra väderstreck och helt utan insyn. Välkomnande hall med plats för avhängning och garderober. Centralt i våningen en möblerbar hall som binder samman och öppnar upp mot sällskapsrum och sovrumsavdelning. Vacker sällskapsdel med vardagsrum och matsal i fil (ekparkettgolv), i anslutning ligger rymligt kök med matplats för 4-6 personer. Utgång från kök och vardagsrum till stor inglasad balkong i rakt västerläge med utsikt över Essingeöarna. Separat sovrumsavdelning med tre bra sovrum med underbar vy över Riddarfjärden, Södermalm och Kungsholmen, mindre hall med klädkammare samt helkaklat badrum med badkar och tvättmaskin och separat wc. Genomgående vitmålade väggar.

HALL/KAPPRUM - plats för ytterkläder samt garderober, passage till köket

MÖBLERBAR HALL - binder samman sovrumsavdelning med sällskapsdel, parkettgolv

KÖK - trevligt kök med matplats vid fönstret och utgång till balkongen, originalskåp med vita köksluckor, utrustat med spis, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys, plastmatta.

BALKONG - härlig inglasad balkong i rakt västerläge, vidstreckt utsikt över Essingeöarna och Mälarens glittrande vatten, infravärme, plats för bord och stolar, utgång till balkongen både från köket och vardagsrummet

MATSAL - stort fönsterparti längs hela ytterväggen mot balkongen, parkettgolv

VARDAGSRUM - ljust och vackert sällskapsrum med stort fönsterparti och utgång till balkongen, parkettgolv

PASSAGE - från inre hallen till badrum och sovrum, klädkammare, parkettmönstrad matta

SEP WC - utrustat med handfat och wc, klinkergolv

BADRUM - utrustat med handfat, wc, badkar och tvättmaskin, helkaklade väggar, klinkergolv

SOVRUM 1 - stort fönsterparti, skjutdörrsgarderober, parkettmönstrad matta
SOVRUM 2 - stort fönsterparti, parkettmönstrad matta
SOVRUM 3/ARBETSRUM - stort fönsterparti, parkettmönstrad matta

Brf Silvieberg på Fyrverkarbacken 28-42 ligger i Marieberg på Kungsholmen, Stockholm,mellan Västerbron, Smedsuddbadet, Ryska ambassaden och tidningshusen. Vid Västerbroplan finns förutom bussar (bl.a. buss 1 och 4) både butiker, banker, apotek, systembolag och matbutik. Gångavstånd till gröna Rålambshovsparken, Norr Mälarstrand och in till city. Ett stenkast från Smedsuddsbadet och 10 minuters promenad till härliga Långholmen.

Många busslinjer passerar och de närmsta busshållplatserna är Fyrverkarbacken och Västerbroplan. Promenadavstånd till tunnelbanan vid Fridhemsplan och Thorildsplan.

Bilplats/ parkering

Föreningen har garageplatser samt parkeringsplatser. Se föreningens hemsida;

http://www.silvieberg.se/?rID=1081&page=parkering-&-garageplatser

Förening

Brf Silvieberg 3 äger fastigheten Silvieberg 2 och 3 med adress Fyrverkarbacken 24-32. Taxeringsvärdet är 329.600.000 kr varav byggnad 168.800.000 kr. Markarean är 8608 kvm (tomträtt), hyresarean är 17.140 kvm samt lokalarean 2839 kvm.

FÖRENINGEN
Brf Silvieberg 3 innehar tomträtterna till fastigheterna Silvieberg 2 och 3 sedan 1994 (med löptid till 2020). Fastigheten Silvieberg 3 är upplåten för bostadsändamål och fastigheten Silvieberg 2 är upplåten för garage- och markparkering.
Föreningen är i behov av att genomföra omfattande underhållsåtgärder och investeringar av Silvieberg 2 och har därför av Statens Fastighetsverk (ägare till marken) fått en avsiktsförklaring att tomträttsavtalet inte sägs upp. Huset byggdes 1962-63 och ritades av arkitekterna Ancker, Gate och Lindegren. Föreningen hade ett stort 50-års jubileum 2013. Inga planerade avgiftsförändringar 20/10-2014.

I föreningen finns 197 lägenheter varav 154 bostadsrätter, 35 studentlägenheter, 8 hyresrätter samt en gästlägenhet som hyrs ut till medlemmar. Föreningen har också 3613 kvm lokaler. Det finns även ett populärt montessori-dagis i föreningens lokaler.
Till lägenheten hör ett vinds- eller källarförråd. Automatöppnande entrédörrar från gatan i vissa portar, entré utan trappsteg och rymliga hissar. Från Fyrverkarbackens nedre del har föreningen en egen hiss upp till husets entréplan som är nyrenoverad. Handikapp- och barnvagnsvänligt!

Föreningens hus ligger högt uppe på en bergplatå med vid utsikt över hela Stockholm. I husets södra ände finns sittplatser med utsikt över Riddarfjärden. På husets baksida, västersidan, finns en lugn och välskött trädgård med grillplats.

Boende i huset kan nyttja en gästlägenhet/rum (port 42, 8 tr, 300 kr/natt), en trevlig grillplats med utemöbler och sittgrupp under tak, 2 st bokningsbara välutrustade och tidseffektiva tvättstugor, 1 grovtvättstuga med stort torkrum samt 1 spontantvättstuga som ej behöver bokas, cykelrum, barnvagnsrum, grovsoprum med sopsortering, hobbylokal, snickarrum och gym.

Föreningen har flera nät installerade i fastigheten.
- Fastighetsnätet för Bredband, Telefon och TV samt för föreningens tekniska system från Stockholms Stadsnät (100Mb) till en kostnad av endast 70kr/mån (200 kr/mån för hyresgästerna).
- Coaxialnät för Bredband, Telefon och TV från COMHEM.
- "Televerksnät" från Scanova för telefon samt bredband via ADSL.

Föreningens ekonomi är mycket god och fastigheten är inte belastad med några lån. Förutom att föreningen är skuldfri förfogar föreningen över 8 hyresrätter som ses som en stor dold tillgång samt en stor intäkt från lokalerna. Föreningen har genomfört de stora renoveringarna i fastigheten och har sänkt avgiften vid flera tillfällen. För föreningens ekonomiska ställning, verksamhetsberättelse, allmän information samt "Köpa borätt i föreningen" besök föreningens hemsida www.silvieberg.se.

Garageplats för medlemmar endast 600 kr i månaden och p-plats 300 kr i mån. Ingen kö till garaget och fåtal i kö till parkeringen. Nästan alltid möjlighet att parkera på denna tysta återvändsgata för i/urlastning.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR 2013/2014
-Ny garageport
-Sopnedkasten ersätts med en miljövänlig avfallsstation
-Relining av köks- samt källarstammar
-Fyrverkarhissen renoverad
-Reelining av samtliga stammar (klart hösten 2014/2015)

KOMMANDE RENOVERINGAR
-Målning av trapphus, entréer, källare och vindsutrymme.

Övrigt

Funderar du på att köpa en bostad i föreningen Brf Silvieberg.

Fyrverkarbacken som är en återvändsgata är en utmärkt plats att bo på, med lummig grönska och närhet och utsikt över Mälarens vatten alldeles invid Västerbron. Huset ligger fritt på höjden utan insyn från grannar, det är lugnt men ändå mitt i händelsernas centrum. Vi har nära till kommunikationer åt alla håll med bil, buss från Västerbroplan och T-bana från Fridhemsplan, Thorildplan och Hornstull. Det är ca 30 minuters promenad till Hötorget eller Mariatorget. Med bilen är man ute på Essingeleden på någon minut utan att störas av dess buller.

Vi är en skuldfri förening med en stabil ekonomi, kapital på banken och en balanserad och finansierad underhållsplan för de närmaste 10 åren. Under 2013 kunde vi sänka avgiften. En av orsakerna till vår goda ekonomi är att vi har lokaler i bottenvåningen som vi hyr ut till företag och vi är en äkta bostadsrättsförening.

Huset är välbyggt med gedigna material och det är inte lyhört. Vårt kulturminnesmärkta (Q-märkt) hus har en tidstypisk 60-tals look med en fasad av sin tid. Husets lägenheter har planlösningar med fin utsikt år fler håll samt möjlighet till stora sällskapsutrymmen. Den inglasade balkongen skapar ett extra rum att njuta i och följa solen när den går ner.

Lägenheterna har panoramafönster åt väster med utsikt över Essingeöarna och Mälaren. Åt öster ser man ut över innerstaden och Riddarfjärden. De större lägenheterna är ofta omvandlade till riktiga Manhattanliknande våningar med stora sammanhängande sällskapsytor genom att man tagit ner väggar som inte är bärande mellan kök, matrum och vardagsrum. Det finns flera exempel att titta på för den som tänker börja bygga om. De mindre lägenheterna (1:or och flertalet av våra 2:or) ligger mot Riddarfjärden.

Som medlem i föreningen har du tillgång till en gästlägenhet (2pers), flera tvättstugor, gym och ett större och ett mindre mötesrum. På sommaren kan du bjuda dina gäster på grillat vid vår grillplats i trädgården. I trädgården på västra sidan finns en stor lekplats som även används av förskolan som finns i huset. Föreningen har tillgång till ett parkeringsgarage och en parkeringsplats där medlemmar prioriteras. Vi har en väl utbyggd IT-infrastruktur med fibernät (100/100) med konkurrenskraftiga priser samt COMHEM med 3-hål i väggen för TV, bredband och telefoni.

Enligt våra stadgar måste du vara fysisk person och bo permanent i vårt hus. Vi vill ha aktiva medlemmar och är därför restriktiva till andrahandsuthyrning och följer bostadsrättslagen och Hyresnämndens praxis.

Till vårt 50-årsjubileum av områdets uppbyggnad gavs det ut en bok med historisk och aktuell information om området, dess boende och möjlig framtid. Den kan beställas från vår hemsida.

Byggnationer i området

BYGGNATIONER I OMRÅDET
Stockholms stad planerar viss byggnation i stadsdelen. För mer information se länk till föreningens hemsida: www.silvieberg.se/?rID=1100&page=Framtids-info

Fullständig beskrivning
Fakta
 • Adress:
  Fyrverkarb. 38, högst upp,
  112 60 Stockholm
 • Avgift:
  2 997 kr/mån
 • Ingår i avgiften:
  Värme, Vatten
 • Ingår ej i avgiften:
  bredband
 • Boarea:
  123.3 Kvm
 • Antal rum:
  5 rum och kök
 • Antal sovrum:
  3
 • Våning:
  9
 • Hiss:
  Ja
 • Byggnadsår:
  1963
 • Byggnadsår kommentar:
  oå 2003
 • Kommun:
  Stockholm
 • Område:
  Kungsholmen/Rålambshov
 • Församling:
  Västermalm
 • Fönster:
  2-glas
 • Uppvärmning:
  Fjärrvärme
 • Lägenhetsnr:
  8192-3891
 • Andelstal
 • Avgift:
  0.81635%
 • Brf:
  0.81635%
 • Förening
 • Namn:
  Brf Silvieberg 3
 • Org.nr:
  716419-8058
 • Ägandeform:
  Bostadsrätt - Lägenhet
 • Driftkostnader
 • El:
  116 kr/mån
 • Försäkring:
  144 kr/mån
 • Totalt:
  260 kr/mån
Mer fakta
Kartor och ritningar
Ansvarig mäklare
Karta

Sälj med Skeppsholmen Sotheby's International Realty

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

användarvillkoren
Du kanske även är intresserad av

Sotheby’s International Realty® is a registered trademark licensed to Sotheby’s International Realty Affiliates LLC. Each Office Is Independently Owned And Operated.