Magnifik jugendvilla nominerad för sin vackra renovering

 • Belevägen 7B
 • Djursholm
 • 263+158 kvm
 • 8 rum & kök
 • 37 500 000 kr /Bud
 • Djursholm
 • 263+158 kvm
 • 37 500 000 kr /Bud
Beskrivning

Här finns möjlighet att förvärva ett av Djursholms finaste hus uppmärksammat för sin vackra trädgård och även nominerad av Djursholms Villaägarförening till Stora Renoveringspriset. Magnifik jugendvilla anno 1912 som byggdes efter ritningar av Gustaf Axel Lindgren. Villan disponerar totalt 421 kvm, varav 263 kvm boarea. Detta hem karaktäriseras av många fina originaldetaljer och tidsenliga snickerier som väggpanel, burspråk, fiskbensparkett och spröjsade fönster. Matsal med öppen spis och generöst sällskapsrum med inbyggda bokhyllor. Fantastisk atmosfär med ljusflöde från alla fönster. Matsalen med utgång till punschveranda och underbar terrasserad trädgård. Stilrent kök från Poggenpohl och maskinell utrustning från Gaggenau. Det övre planet med en möblerbar hall, tre större sovrum varav master bedroom, walk in closet samt två badrum. Souterrainplanet har spa och relaxavdelning med ångbastu, badrum och wc. Förråd med platsbyggda förvaringsystem, allrum, vinkällare, tvättstuga/klädvårdsrum samt separat ingång och gästwc. Mycket välskött fastighet som även omfattar oinredd vind och garage. Ett attraktivt boende på återvändsgata i Djursholm med närhet till såväl kommunikationer som till skolor. 

ENTRÉPLAN

Från den vackra trädgården leder en stentrappa upp till en representativ entré. Intill hallen ett kapprum med hatthylla och plats för avhängning samt en inbyggd garderob under trappan. Från den yttre hallen kommer man in till en inre hall genom en dörr med ett tidstypiskt blyinfattat glasparti av färgat glas. Den inre hallen har en gästwc med bröstpanel och klinkers på golv i sobra färger. Den inre hallen leder i sin tur genom spröjsade pardörrar in till en elegant matsal. Högt i tak och med tidsenliga detaljer som höga golvsocklar, ekparkett i holländskt mönster, vackert utsmyckat tak och öppen spis med marmorplatta framför. Här plats för ett större middagssällskap, med en glasdörr som leder ut till punschverandan och till den vackra trädgården. Villan karaktäriseras av många fönster vilka ger ett härligt ljusflöde från olika väderstreck i sällskapsrummen. 

Genom skjutdörrar nås det stora sällskapsrummet vilket tidigare var indelat i en salong och ett herrum. Burspråk, spröjsade fönster, väggpanel och platsbyggda bokhyllor förstärker karaktären. God plats för soffgrupp och läshörna samt utrymme för sociala tillställningar. Ett sammankopplat ljudsystem (Bose) binder ihop kök, matsal och sällskapsrum. 

Kök

Exklusivt kök med platsbyggd köksinredning från Poggenpohl, borstade granitbänkskivor med extra djup och goda arbetsytor. Maskinell utrustning från Gaggenau som bred spis med induktionshäll, fläkt, ångugn, varmluftsugn, microugn, diskmaskin, kyl/frysskåp och vinkyl. Platsbyggd sitt- och förvaringsbänk vid köksingång och ekparkett på golv. I direkt anslutning till köket finns en platsbyggd arbetsplats (Poggenpohl). Matplats vid fönstret med utsikt över trädgården och köket har egen köksingång med en "pig-trappa" ner till vin- och matkällaren samt till resten av källarplanet. 

ÖVRE PLAN

Genom en svängd trappa av ek och med väggpanel nås det övre planet. Vid en trappavsats som ett magnifikt fönster med spröjs och som ger ett härligt ljusinsläpp. Trappan leder upp till en stor möblerbar hall och här en vädringsbalkong med utsikt mot trädgården. Det övre planet har två stora sovrum med fina trägolv, spröjsade fönster och inbyggda garderober. Ljust och luftigt master bedroom, inbyggd garderobsvägg med skjutdörrar samt fint trägolv. Intill masterbedroom, walk in closet med heltäckningsmatta och utgång till balkong med österläge för att kunna njuta av  morgonsol (vilket också kan användas som ytterligare ett sovrum). 

Badrum

Till den privata delen hör två badrum, väl anpassat för en familjs behov. Badrum med klinkers på golv, värmeburet (el) och kakel på vägg. Dusch med dörr i frostat glas samt kommod med dubbla handfat, helkaklat badkar samt wc. Ytterligare ett badrum med klinkers på golv, värmeburet (el) och kakel på vägg. Handfat, wc samt dusch. Ovanför det övre planet finns en trappa upp till en oinredd vind med ett rum som en gång användes som ateljé och vindsplanet har goda förvaringsmöjligheter.

 NEDRE PLAN

Inredd souterrainvåning/källare nås genom en sisalbeklädd trappa från entréhallen samt genom "pig-trappan" från köket.  Här finns ett stort förrådsrum med goda förvaringsutrymmen och platsbyggda garderober för skor och sport- och ytterkläder. Spa och relaxavdelning med ett all-/ gästrum, spa med ångbastu vilken har en mosaikbeklädd sittbänk och klinker på golv samt glasväggar. Dusch med stenbeklätt klinkergolv,  jacuzzi samt inbyggt högtalarsystem (Bose). Separat wc i enhetligt material som spat. 

Tvättstuga med en torktumlare och tre tvättmaskiner, (Miele) samt torkskåp. Bergvärmepump från Thermia. Rum med extra kyl och frys samt intill vin- och matkällare. Stort allrum med plats för soffgrupp och groventré med inbyggda garderober. I anslutning till groventrén finns finns en hunddusch med mosaikbeklädd vägg samt klinker på golv. Separat wc i enhetlig färgskala med kakel på vägg och klinkers på golv. 

Garage

Tvåbilsgarage med automatiska Crawford garageportar med indragen el och värme. 

Trädgård

Sagolik terrasserad trädgård omgärdat av syrén- och ligusterhäck samt ett Gunnebostängsel. I trädgården går det att duka upp för stora middagssällskap och det finns flera uteplatser för att nyttja såväl morgon som eftermiddags och kvällssol.

Huset är registrerat som 250 kvm boarea och 100 kvm biarea i Fastighetsregistret men 2019 uppmätt till 263 kvm boarea och 158 kvm boarea enligt senaste mätstandarden. 

Husets historia

Enligt historikern Carl Hofman-Bang har villan följande historia:

Huset byggdes 1912 efter ritningar av Gustaf Axel Lindgren (1863-1930), byggnadsstil jugend. Han ritade om den numera rivna Djursholms Restaurang på 1920-talet (ursprungligen byggd 1980). Lindgren står även bakom villorna på Alfhemsvägen 16 och Auravägen 25 i Djursholm samt en mängd byggnader i Stockholm och övriga landet. Byggherre till dåvarande Bifrost 5 och 6 var jägmästaren Rudolf Leo Isoz, född 1863, död 1918, endast 38 år gammal i sin villa, Djursholm. Han var gift med Laila, kallad ”Lalla”. De hade tillsammans Sonja (1910-1992).

Aktuarien Hjalmar Wersén blev ny ägare omkring 1929. Han flyttade i mitten av 1940-talet till Bielkevägen 18 i Djursholm. Hans son, den kände TV- och radiomannen Gunnar Wersén växte upp i denna villa. Huset på Bifrostvägen 7B övertas av tandläkaren Folke Marell, född 1900. Marell skiljer sig 1961 och hans maka Anna Lisa fortsätter att bo i huset och bedriver från 1963 en lekskola i villan. Folke flyttar till Norevägen 49 och går bort 1966. Därefter köps fastigheten av den nuvarande ägaren till Bifrost 12.

Utförda renoveringar

Information från säljaren:

Trädgården och den minutiösa renoveringen har blivit nominerad till kommunens främsta i flera år. Stort intresse från allmänheten och Hem- och Villa föreningen.

Fastigheten förvärvades 2004, total ombyggnation påbörjades då användningsområdet ändrades från en klassad skolbyggnad till bostadshus, kontinuerlig ombyggnation av fastigheten inklusive trädgården har skett från 2004 till dagens dato. 

Kök: Poggenpohlkök med borstade granitbänkskivor, Gaggenau köksmaskiner (induktionshäll, fläktkåpa, diskmaskin, micro, varmluftsugn, ångugn, vinkyl, kyl/frysskåp.

Bergvärme installerades.

Lås, larm, fönsterlås installerades.

2006 Omläggning tak (komplett med takpannor och papp), fasad renoverad och målad (puts).

Dränering runt huset, installation mindre pump vid huvudentrén för undvikande av vatten mot fasad.

2008 Byggnation av 2-bils garage. Gunnebo-stängsel runt hela tomten.

2009-2018 Komplett nyanläggning av trädgård – design och läggning av terrasser, murar i granit, gångar och trappor, granit trappa till huvudentrén, ny infart (nya grindstolpar med smidesgrind), nyanlagd uppfart, komplett anlagd trädgård (buskar, träd, häck, rabatter, stenpartier m.m). Trädgården har gjorts om helt från en skolgård till den nuvarande villaträdgården. 

2009 Renovering av huvudentré, nya hängrännor och plåtarbeten på mindre takpartier runtom hela huset, renovering av fönster.

2013-14 Nybyggnation/ renovering av källarplan, inkl ny trappa från entréhall till källarplan.

2014 Nytt parkettgolv i kök samt entréhall, slipning och oljebehandling av samtliga parkettgolv på entréplan.

2014 Tapetsering, målning övre våningen (sovrum, hall och trappa).

2014 Byte av samtliga köksmaskiner ( Gaggenau induktionshäll, fläktkåpa, ångugn, varmluftsugn, microugn, diskmaskin, kyl/frysskåp och vinkyl).

2015 Installation av komplett kameraövervakningssystem runt fastigheten kopplad till larmcentral.

Byggnation/framtagande av "original" verandan ( inklusive nya fönsterpartier, plankgolv m.m.) 

2015-2016 Målning nedre våningsplanet, byggnation av större platsbyggd bokhylla i vardagsrum, renovering av fönster, tillverkning tidstypiska elementskydd till övre och nedre våningsplanet. Nya markiser monterade på södersidan av huset. 

2018-19 Renovering/ ombyggnad från arbetsrum till walk-in closet på övre våningen.

Området

Djursholm är belägen vid Stora och Lilla Värtan. Grundades 1889, tidstypisk bebyggelse i stilar som nationalromantik, nyklassicism och funktionalism. Den första stadsplanen i början av år 1907 av Per Olof Hallman. Djursholms Slott uppfördes ursprungligen i början på 1500-talet och tillhörde under lång tid släkten Banér. Under 1800-talet hade Djursholm flera olika ägare, bland den Gustaf Fredrik Wirsén.

Dåtidens främsta arkitekter som Ragnar Östberg, Fredrik Liljekvist, Ferdinand Boberg, Torben Grut, Carl Westman, Ivar Tengbom, Kasper Salin och senare Gunnar Asplund skapade husen i många olika stilarter. Henrik Palme grundade bolaget Djursholms AB och började arbetet med att bygga upp den nya villastaden, präglad av sitt sjö- och naturnära läge. Han förverkligade önskan om en villastad med närhet till naturen och ett rikt friluftsliv. Många rika kulturpersonligheter bodde i Djursholm som Alice Tegnér, Elsa Beskow, Verner von Heidenstam och Viktor Rydberg, den senare givit namn åt Viktor Rydberg-Gymnasiet, VRG. Han är upphovsmannen till de fornnordiska vägnamnen i Djursholmen som hämtats ur hans bok ” Fädrens gudasaga”.  Idrotter som golf, ridning, fotboll, tennis, segling som attraktiva skolor som Viktor Rydberg Djursholm. Närhet till Stockholm genom Roslagsbanan från stationerna Djursholms Ösby samt Vendevägens station. 

Fullständig beskrivning
Fakta
 • Adress:
  Belevägen 7B,
  182 64 Djursholm
 • Pris:
  37 500 000 kr
 • Fast.beteckning:
  BIFROST 12
 • Tomtarea:
  2293 Kvm
 • Boarea:
  263 Kvm
 • Biarea:
  158 Kvm
 • Antal rum:
  8 rum & kök
 • Antal sovrum:
  4 till 5
 • Byggnadsår:
  1912
 • Byggnadstyp:
  Tvåplanshus med källare
 • Kommun:
  Danderyd
 • Område:
  Djursholm
 • Församling:
  Danderyd
 • Fasad:
  Puts
 • Tak:
  Mansardtak klätt tegelpannor över takpapp och råspont
 • Stomme:
  Trä
 • Bjälklag:
  Betong och trä
 • Fönster:
  2-glas kopplade bågar
 • Ventilation:
  Självdrag och mekanisk frånluft
 • Uppvärmning:
  Bergvärme
 • Vatten och avlopp:
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
 • Ägandeform:
  Friköpt - Småhus
 • Energideklaration
 • Energiklass:
 • Taxeringsvärde
 • Totalt:
  15 800 000 kr
 • Byggnad:
  7 200 000 kr
 • Tomt:
  8 600 000 kr
 • År:
  2018
 • Kod:
  220
 • Driftkostnader
 • El:
  3 156 kr/mån
 • Vatten/Avlopp:
  823 kr/mån
 • Renhållning:
  146 kr/mån
 • Försäkring:
  1 333 kr/mån
 • Totalt:
  5 459 kr/mån
 • Kommentar:
  El och värme: ca 37 000-40 000 kwh/år. Service värmepump ca 2500 kr vartannat och år Crawford Garageportars serviceavtal 1 gång per år för 675 kr.
 • Servitut
 • Typ:
  Avtalsservitut villa
 • Inteckningar
 • Totalt:
  12 300 000 kr
 • Fördelat på:
  10 pantbrev
Mer fakta
Kartor och ritningar
Karta
Intresseanmälan

Logga in eller fyll i dina uppgifter nedan

användarvillkoren
Laddar

Sälj med Skeppsholmen Sotheby's International Realty

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

användarvillkoren
Du kanske även är intresserad av

Sotheby’s International Realty® is a registered trademark licensed to Sotheby’s International Realty Affiliates LLC. Each Office Is Independently Owned And Operated.