Bygg ert drömhus i en magisk miljö

 • Åkarp 1:80
 • 3 500 000 kr / bud
 • 3 500 000 kr / bud
Beskrivning

Bygg ert drömhus i en magisk miljö

Inbäddad i storslagen natur finner ni denna obebyggda tomt om hela 45 800 kvm med en fantastisk potential och Woodlands Country Club som närmsta granne. Med en egen sjö kan ni här bygga just ert drömhus intill en av golfbanornas femte tee. Med en generös byggrätt på hela 1 000 kvm kan ni faktiskt bygga två väl tilltagna villor i 2 plan med suterrängvåning vilket gör att mer än en familj kan bosätta sig här. I området finns gott om olika faciliteter vilka kan sysselsätta såväl gammal som ung medan ni tar en paus från något av de 27 hål som den angränsande golfbanan erbjuder. Dessutom finns här möjlighet till gott om friluftsaktiviteter i den kringliggande naturen så som att paddla över den spegelblanka sjön, fiska i den porlande Pinnån, plocka svamp och bär i den lummiga skogen eller ta en tur i längdskidspåret på vintern. Fastighetens fulländning är dess vackra läge med sjön och naturen i ständigt fokus samtidigt som ni bor på praktiskt avstånd till allt som ni kan tänkas behöva. Drömmer ni om äkta livskvalitet, återhämtning och harmoni i ert liv, då får ni det här.

Hjärtligt välkomna till Åkarp 1:80 och ert eget paradis mitt i naturen.

Vackra omgivningar med stilrena grannhus av dansk design och en högkvalitativ golfupplevelse runt knuten

På denna platsen är tiden er egen. Här har ni tid att finslipa golfsvingen. Tid att vänta på att största fisken i ån nappar. Tid att koppla av, medan barnen letar blåbär i skogen. Och här har hela familjen tid att umgås i en härlig skogsmiljö, som bjuder på storslagna upplevelser året runt. Fastigheten lämpar sig även bra för familjer med barn som uppskattar naturen och en aktiv fritid.

Den intilliggande golfbanan, som grundades 1989, erbjuder 3 st 9-hålsbanor; Cedar, Pine & Magnolia, vilka går att kombinera efter tycke och smak, samtliga av hög kvalitet med välskötta greener och en god golfupplevelse. Magnolia, den nyaste av de tre banorna, har ritats av Donald Steel – en av världens främsta banarkitekter. Han ligger bakom 75 golfbanor i 25 länder, och har bl.a. ritat banor på legendariska St Andrews i Skottland. Klubben erbjuder även en driving range med 20 utslagsplatser varav flera under tak, tre putting greener, en stor pitching green, golfakademi och golfsimulator. Det moderna klubbhuset rymmer dessutom restaurang och kafé samt omklädningsrum med dusch och bastu.

Den nyaste banan, vilken gränsar till fastigheten, kantas av vackra hus designade av Henning Larsens Architects, som i både danska och internationella arkitektkretsar är känd för sin visionära och eleganta arkitektur. Den arkitektoniska grundtanken var att husen skulle uppfattas som hänsynsfulla gäster i naturen. Trädens naturliga placering har bestämt husens plats, och husen har byggts i ädla träslag för att harmoniera med omgivningarna.

Den gällande detaljplanen medger två friliggande bostadsbyggnader med en total byggnadsarea på maximalt 1 000 kvm. Vart och ett med 2 våningar på max 7 meter byggnadshöjd samt ett suterrängplan om man tillexempel väljer att placera byggnaderna i en sluttning. Förslagsvis i skogsdungen väster om sjön där man får en naturskön vy med soluppgången över sjön samtidigt som man kan njuta av den näst intill obeskrivliga solnedgången över golfbanan. Ett förhandsbesked för ett sådant hus har tidigare medgetts av kommunen. Den generösa byggrätten gör det dessutom möjligt för mer än en familj att bosätta sig här.

Husen ska harmoniera med naturen och vara av samma karaktär som övrig bebyggelse i området med fasader av trä eller i naturmaterial. Förslag på ett bostadshus är framtaget vilket en potentiell köpare kan få ta del av. För mer information om den gällande detaljplanen och den byggrätt som finns, vänligen kontakta ansvarig mäklare.

Härifrån går ni bara några steg och är nere vid sandstranden och badbryggan. Här njuter ni av en slående utsikt och trivsamma sötvattenbad samtidigt som sjön brukar frysa till med fin is för skridskoåkning på vintern. Läget och kvaliteten är helt unik och bidrar till en fastighet som är något utöver det vanliga.

Den geografiska resan är kortare än den mentala

Tack vare det natursköna läget vid Hallandsåsen upplevs fastigheten som en själslig tillflyktsort långt ute på landet. Men faktum är att fastigheten är belägen endast 25 minuter från Helsingborg och en dryg timme från Köpenhamn medan all den service som ni kan tänkas önska finns tio minuter bort i närliggande Örkelljunga.

I området finns flertalet trivsamma utflyktsmöjligheter, allt från orörda naturnära upplevelser till mer fartfylld action. Till Vallåsens skidanläggning är det knappt 3 mil medan den golfintresserade, som nämnt, praktiskt taget bor på en golfbana. Dessutom finner ni ytterligare ett femtiotal golfbanor inom en timme med bil från fastigheten. Och den välkända tennisen i Båstad på sommaren når ni på en dryg halvtimme.

Fastigheten är strategiskt belägen, nära både motorväg, tågförbindelser och flygplatser. E4:an tar er till Helsingborg eller Ängelholm, med sin lokala flygplats, på en halvtimme. Härifrån når ni bl.a. Stockholm på under en timme. Från Ängelholm och Helsingborg går tåg till Göteborg vilket tar ca 2 timmar medan ni når Malmö och Köpenhamn på en dryg timme med bil eller tåg där Kastrups Internationella flygplats kan ta er vart i världen ni än vill åka. Och om ni vill till Stockholm eller Hamburg med bil så tar det bara ca 5 timmar från den närliggande motorvägen.

Det är med andra ord lätt att komma hit vart du än i världen befinner dig!

Byggrätt

Byggrätt:                 

- Friliggande bostadsbyggnad, max 2 st.

- Maximalt 1 000 kvm byggnadsarea totalt.

- Två våningar samt suterrängvåning med tillåten byggnadshöjd på 7 meter från bottenbjälklag.

Fullständig beskrivning
Fakta
 • Adress:
  Åkarp 1:80,
  286 91 Örkelljunga
 • Pris:
  3 500 000 kr
 • Fast.beteckning:
  ÅKARP 1:80
 • Betesmark:
  1 Ha
 • Skogsmark:
  4 Ha
 • Tomtarea:
  45800 Kvm
 • Kommun:
  Örkelljunga
 • Församling:
  Rya
 • Ägandeform:
  Friköpt - Tomt
 • Taxeringsvärde
 • Totalt:
  510 000 kr
 • År:
  2017
 • Kod:
  110
 • Inteckningar
 • Totalt:
  5 270 000 kr
 • Fördelat på:
  5 pantbrev
Mer fakta
Intresseanmälan

Logga in eller fyll i dina uppgifter nedan

användarvillkoren
Laddar

Sälj med Skeppsholmen Sotheby's International Realty

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

användarvillkoren
Du kanske även är intresserad av

Sotheby’s International Realty® is a registered trademark licensed to Sotheby’s International Realty Affiliates LLC. Each Office Is Independently Owned And Operated.