Nyheter

Bland kobbar, skär & båtmässan

Våra skärgårdsmäklare Greger Ålund och Joachim Söderberg som är specialister på försäljningar av fastigheter på öar och sjönära lägen i skärgården, har flera spekulanter både från Sverige och utlandet som just nu aktivt letar efter sitt nästa drömboende.

Vi söker även ytterligare härliga sjöställen att visa upp på årets största båtmässa ”Allt för sjön” i Älvsjö den 1-10 mars där vi kommer finnas på plats i vår stiliga monter AG:37 för att träffa en köpstark målgrupp samt ge våra nya och befintliga uppdragsgivare en ypperlig start på vårsäsongen.

Varmt välkomna att kontakta Greger Ålund, greger.a@sothebysrealty.se, 073-983 80 16 och Joachim Söderberg, joachim.s@sothebysrealty.se, 076-769 64 00 för mer information.

Läs mer

Julstämning i New York

Vi på Skeppsholmen Sotheby's International Realty's fyra kontor reser till New York för att träffa våra kollegor på Manhattan. Vi besöker tillsammans projektet 555 East End Ave, en f.d privatskola i gotisk stil anno 1908 med bl.a. 24-timmars service. Våningen vi besöker ligger ute för $9,000,000 och har en månadsavgift om $3,000 vilket inkluderar en service utöver det vanliga. Läs mer om projektet här.

555westendave.com

Vi besöker även projektet 212 Fifth Avenue, en neo-gotiskt skyskrapa från 1912, med utsikt över Madison Square Park, nyligen ombildad till 48 exeptionella drömboenden. Vi besöker projektets penthouse om ca.1,000 kvm om tre våningar med 5 sovrum, 5 badrum, flertalet terrasser samt en stor takterrass med panoramautsikt över hela Manhattan. Prislappen ligger på ca. $63,000,000, med en månadsavgift om $33,000 i månaden. Läs mer om projektet här.

212fifthavenue.com

Läs mer

Våra köpstarka kunder världen över söker drömboenden i skärgården

Våra skärgårdsmäklare Greger Ålund och Joachim Söderberg som är specialister på försäljningar av fastigheter på öar och sjönära lägen i skärgården, har flera spekulanter både från Sverige och utlandet som just nu aktivt letar efter sitt nästa drömboende.

Vi söker även ytterligare härliga sjöställen att visa upp på årets största båtmässa ”Allt för sjön” i Älvsjö den 3-11 mars där vi kommer finnas på plats i vår stiliga monter AG:37 för att träffa en köpstark målgrupp samt ge våra befintliga och nya uppdragsgivare en ypperlig start på vårsäsongen.

Välkomna att kontakta Greger Ålund, greger.a@sothebysrealty.se, 073-983 80 16 och

Joachim Söderberg, joachim.s@sothebysrealty.se, 076-769 64 00

Läs mer

På besök i Dubai

Vi på Skeppsholmen Sotheby's International Realty's fyra kontor reser till Dubai för att träffa våra kollegor på Gulf Sotheby's International Realty. Vi får en presentation av deras personal, information om bostadsmarknadsläget i Dubai idag samt får se vilka typer av objekt de arbetar med. Det hela avslutas med en jullunch på yachten Desert Rose där över 100 Sotheby's-kollegor medverkade.

Läs mer

Välkommen till vårt pop-up-kontor!

Går ni i tankar om att köpa eller sälja ett boende längs Västkusten? Vi har just nu 33 attraktiva hem i ljuvliga miljöer att välja bland. Titta gärna in på vårt pop-up-kontor för sommaren på Strandvägen 30 i Grebbestad. Varmt välkomna!

Malin Ryling, 0739-82 80 38, malin.ryling@sothebysrealty.se

Läs mer

Läs hela artikeln där vi medverkar i Gods & Gårdar

Lars Andersson, VD på Skeppsholmen Sotheby’s International Realty: "Läget, läget och läget gäller mer än någonsin" Hur ser marknaden för gårdar och slott ut just nu? – Det är ett relativt jämnt utbud av gårdar och slott. Med låga räntor och en stark ekonomi är det få som säljer på grund av ekonomiska bekymmer utan de flesta försäljningar som sker nu sker av andra skäl, till exempel byte av livsstil. Kan du säga något om prisbilden? – Vi upplever att marknaden är stark och att intresset är extra stort för gårdar med mycket mark. Den gamla klyschan om läget, läget och läget gäller mer än någonsin. Man vill ha mycket mark för att få nödvändiga stordriftsfördelar i skog och jordbruk. Men även för att kunna bedriva och bjuda in till attraktiv jakt. Högre bostadspriser över hela landet attraherar även fastighetsutvecklare att titta på utvecklingsmöjligheter på såväl de större som de mindre gårdarna och slotten som gränsar mot bostadsområden. Vad söker era kunder efter? – Många privatkunder frågar efter gårdar med mycket mark, gärna upp till 1 000 ha, i ett vackert och ostört läge.

Fastighetsutvecklaren vill ha mycket mark så nära attraktiva bostadsområden som möjligt. Även gården och slottet som inte har så mycket mark kvar men som åtnjuter ett vackert läge efterfrågas som ett intressant alternativ till det traditionella sommarhuset på Marstrand eller Dalarö. Dina råd till den som vill köpa slott/gård? – Tänk på att de attraktivaste gårdarna på marknaden alltid kan upplevas som nominellt ”dyra” just när man ska till att köpa själv. Men det är också de allra bästa objekten som ger den högsta livskvaliteten och värdeutvecklingen över tid. Så se över dina ekonomiska ramar och köp det bästa på marknaden som du klarar av, det lönar sig oftast ur alla aspekter. Dina råd till den som vill sälja slott/gård? – Välj en mäklare med ett starkt varumärke som förstärker och matchar värdet på din gård eller ditt slott och som även kan erbjuda dig en kraftfull marknadsföring såväl lokalt som internationellt då marknaden hela tiden växer med nya intressenter som gjort sig en förmögenhet inom exempelvis fastigheter eller finans, hemmavid eller utomlands. Tiden när det endast var några få familjer i Sverige som kunde köpa större gårdar och slott är som bekant sedan länge förbi och därmed bör även marknadsföringen av dessa gårdar förändras därefter för att med säkerhet nå fram till den som är villig och kapabel att betala bäst för ditt slott eller din gård.

Läs mer

Vi ses på Skistar Swedish Open & Ericsson Open i Båstad

Välkomna till vår monter vid Tennismuséet på Köpmansgatan 2 i Båstad. Vi kommer att finnas på plats under hela tennisfesten, 17-30 juli, 11.00-18.00. Boka en värdering, över hela landet, med våra mäklare så bjuder vi på två biljetter till tennisen. Varmt välkomna!

Båstad: Joakim Vestergren, 0739-82 80 15 och Philip Pahlett, 0739-82 80 06

Malmö: Christian Hellberg, 070-483 80 48

Göteborg: Mathias Martinsson, 0739-82 89 04

Stockholm: Lars Andersson, 0739-82 80 10

Kommersiella fastigheter: Lennart Alveborg, 0739-82 80 01

Läs mer

Vi söker alltid de duktigaste medarbetarna

Vi gör vår starkaste vårsäsong i vår 25-åriga historia och söker nu ytterligare högkvalitativa mäklare till våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Båstad. Specifikt till våra områden Kommersiella Fastigheter, Gårdar & Konferens, Nyproduktion samt Villor och Våningar.

Vi söker alltid de duktigaste medarbetarna inom alla geografiska områden. Så brinner du för vackra hem och har ett utmärkande kundfokus, tveka inte att höra av dig med din ansökan.

Varmt välkomna att kontakta Lars Andersson, VD, lars.a@sothebysrealty.se, 0739-82 80 10 för mer information. Självklart behandlas din intresseanmälan konfidentiellt.

Läs mer

Vi ses på Båtmässan!

Varmt välkommen att besöka vår skärgårdsmäklare Greger Ålund, under den sista helgen av årets största båtmässa ”Allt för sjön” i Älvsjö, 3-12 mars, där vi kommer att finnas på plats i vår stiliga monter för att träffa en köpstark målgrupp samt ge våra befintliga och nya uppdragsgivare en bra start på vårsäsongen.

Vill du sälja eller köpa ett sjöställe? Besök vår skärgårdsmäklare Greger Ålund, 0739-83 80 16, i monter AG:37.

Läs mer

Sturegatan 58

Vid en stilla park i hjärtat av Stockholms vackraste 1800-talskvarter har ett begränsat antal våningar skapats, med förstklassig villakänsla och stadens utbud runt hörnet.

Som ett mindre palats. Så betraktades byggnaden i fem våningar på Sturegatan 58 – vid Stureparken på Östermalm, i kvarteren som kallas Villastaden – som stod klar 1886. Inspirationen hämtades från Milano, Berlin och Paris. På uppdrag av CA Fastigheter har nu Whyte Lilja Arkitekter och Lomar Arkitekter återställt prakten genom att ta fasta på byggnadens ursprungliga kvaliteter, med ambitionen att skapa samtida boenden med internationell inspiration och höjd. Resultatet: tjugoen spatiösa villavåningar, två penthouses som blickar ut över stadens tak, och två unika townhouses med privat trädgård. Läs mer på www.no58.se

Läs mer

På besök i Palma de Mallorca

Vi träffar våra kollegor på Mallorca Sotheby's International Realty och får en presentation av deras personal samt vilka objekt de arbetar med. Vi åker till Andratx och besöker olika projekt på gång och ser hur man jobbar i jämförelse med på hemmaplan. Även lite kultur hinns med då vi gör ett besök på Museum Solleric.

Läs mer

Vägen till en lyckad försäljning i skärgården

Vi har nu kompletterat vårt team med en skärgårdsmäklare, Greger Ålund, som är specialist på försäljningar av fastigheter på öar och sjönära lägen i skärgården. Vi har också införskaffat en båt för transporter av spekulanter till våra försäljningar i skärgården. Vår skärgårdsmäklare har naturligtvis utbildningen Fartygsbefäl klass 8.

Vänligen kontakta Greger Ålund, greger.a@sothebysrealty.se, 0739-83 80 16 för ett första möte på vårt kontor eller ert skärgårdsställe.

Läs mer

Boka en personlig rådgivare i fastighetsmarknaden

Varmt välkommen att boka ett personligt möte med mig och någon av våra kunniga mäklare. Vi kan diskutera bostadsmarknaden idag och hur vi mer specifikt kan hjälpa just dig att köpa och sälja din våning, villa, lantställe eller kommersiella fastighet.

Lars Andersson, VD, 0739-82 80 10, lars@sothebysrealty.se

Läs mer

Sotheby’s International Realty® is a registered trademark licensed to Sotheby’s International Realty Affiliates LLC. Each Office Is Independently Owned And Operated.