Om oss

Affärsfilosofi

När vi träffar dig för första gången - när du ska köpa din första våning - då ser vi det mötet som början på en lång vänskap. Det kan låta självklart, men vi tror på nöjda kunder. Inget känns bättre för oss än när en tidigare säljare eller köpare ringer upp för att be om vår experthjälp igen. Det är då vi vet att vi lyckats göra ett bra arbete.

Vi tänker oss en livslång relation med varje kund. Att tillsammans gå igenom livets olika skeden - från innerstadsvåningen till villan i den attraktiva förorten, drömboendet vid havet, fram till den dagen du kanske får ta över en fastighet inne i stan, som du behöver hjälp med att avyttra. Det mesta i livet handlar om förtroende. Oavsett vi talar om kärleken mellan två människor, om uppfostran av barn eller om relationen mellan dig och oss. Det är så vi brukar svara när någon frågar om vår affärsidé. Vi berättar att vi tänker långsiktigt, att vi föredrar varaktiga förbindelser och att det bästa av allt är ett grundmurat förtroende.

Vi har märkt att det räcker ganska långt.

Lars Andersson, VD, 0739-82 80 10, lars@sothebysrealty.se

Läs mer

Vår historia

Finansmarknaden i Stockholm var iskall. 80-talets fastighetsyra var över, räntorna sköt i höjden: det var 1992 och det var djup lågkonjunktur i Sverige. Det var då vi startade Skeppsholmen Fastighetsmäkleri. Till skillnad från konkurrenterna valde vi att fokusera på möjligheterna, istället för att förlamas av omständigheterna. Vi hade heller inga förutfattade meningar om hur ett fastighetsmäkleri skulle bedrivas. Med oss i bagaget hade vi ett gediget säljkunnande och en examen från Handelshögskolan i Stockholm. Vi hade lärt oss förstå värdet av marknadsföring och varumärken. Och, så här i backspegeln, var det lätt att inse att det låg en outvecklad marknad framför oss.

Vi var också först med att sitta i en transparent miljö, i gatuplanet, långt innan det blev ett utslitet modeord. Vi har alltid välkomnat in förbipasserande kunder i vår butikslokal. För att ge ett råd eller bara bjuda på en kopp kaffe. Vi tänkte nog rätt olikt våra konkurrenter i det mesta. Varför fanns det så sällan några foton på objekten? Hur intressant är det att vara mäklare när en kund kört en timme ut till Värmdö - bara för att få se en villa som inte alls var som hon hade föreställt sig? Vi på Skeppsholmen gjorde tvärtom. Snart kunde därför läsarna av Svenska Dagbladet, där vi valde att placera våra annonser, se helsidor med flera objekt - i fyrfärg. Plötsligt var havet blått - och inte grått. Vi lånade en passande slogan från Avis och snart visste alla att Skeppsholmen var mäklaren som sa: "Vi anstränger oss mer". Dessutom var det sant.

När vi startade fanns det nämligen inte många köpare. Ibland kunde det komma en enda familj på en visning, ibland ingen. Det är något vi aldrig glömmer. Det är då man blir ödmjuk.

2010, efter snart 19 år som visionär och marknadsledare är världen i förändring. Avstånd räknas i flygtimmar istället för kilometer och en tredje eller fjärde bostad eftersöks i allt högre utsträckning både för ökad livskvalitet och som ekonomisk investering. För att ge er det bästa av denna nya värld drev vi den svenska fastighetsmarknaden framåt igen, genom att göra er bostad tillgänglig för hela världen.

Vårt förvärv av franchiserätten till Sotheby's International Realty® kändes lika självklart som tilltalande. Det var inte bara skönheten i våra objekt som sammanförde oss, utan även våra värderingar, vi har alltid jobbat med Livskvalitet & Drömboende. Sotheby´s International Realty uttrycker samma affärsidé med “Artfully uniting extraordinary homes with extraordinary lives”. Det fanns en samsyn i det mesta, vi kompletterade varandra. Sotheby´s International Realty® behövde en marknadsledare i Sverige och vi kände ett behov att visa upp era fina våningar, villor och sjöställen för en bred internationell publik på ett professionellt sätt med ett förstklassigt internationellt varumärke.

Sotheby's International Realty® har en historia som går tillbaka till 1744, då det anrika auktionshuset Sotheby's grundades. 1976 bildades fastighetsförgreningen för att tillgodose kundernas önskemål om exklusiva fastigheter förmedlade med en lika hög servicenivå, marknadskännedom och hänsynsfulla tillvägagångssätt som förmedlingen av konst & antikviteter. I september 2010 förvärvade vi exklusiviteten på den svenska marknaden och idag finns vi i 72 länder med över 920 kontor. Vi delar alla samma värderingar om en högklassig service och tillgänglighet för att du som kund skall känna dig trygg.

Den lokala marknaden har blivit en global angelägenhet.

Läs mer

Sotheby’s International Realty® is a registered trademark licensed to Sotheby’s International Realty Affiliates LLC. Each Office Is Independently Owned And Operated.